Andrei Pavel: "Nu suntem supăraţi pe Hănescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul nejucător Andrei Pavel, a declarat, marţi, că nu se poate spune că Victor Hănescu "a lăsat echipa la greu" şi că nici el, nici componenţii lotului nu sunt supăraţi pe jucătorul clasat pe locul 78 ATP, care a decis să nu participe la întâlnirea cu Cehia din Cupa Davis.

Jucăm fără Hănescu, dar suntem o echipă şi o să dăm sută la sută pe teren şi ne dorim să facem o surpriză în acest week-end. Nu ne-a lăsat la greu Hănescu, îl înţelegem, este decizia lui. Bineînţeles o să-i ducem lipsa, dar este prietenul nostru şi trebuie să-i respectăm decizia. Nu ne deranjează dacă ar juca la turneul de la Bucureşti, el ne-a explicat, este o problemă personală, sper să vină data viitoare şi să ne ajute în Cupa Davis. Trebuie să înţeleagă că nu suntem supăraţi şi nu este nicio problemă între el şi federaţie sau între el şi echipa de Cupa Davis", a spus Andrei Pavel, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Horia Tecău a menţionat că juctorii nu sunt supăraţi pe Hănescu. "Este prima dată când Hănescu nu vine la Cupa Davis, noi nu suntem supăraţi, suntem pregătiţi şi nu considerăm că ne-a lăsat la greu. Clasamentul nu ne sperie, ne motivează, jucăm fără presiune şi cu ajutorul publicului putem face un joc mai bun", a spus Tecău.

Jucătorul Adrian Ungur (locul 136 ATP) spune că nu contează absenţa lui Hănescu din lotul României: "Şi cu Hane şi fără el este acelaşi lucru, trebuie să intrăm pe teren şi să dăm totul".

Victor Hănescu nu face parte din echipa României pentru meciul cu Cehia, lotul urmând să fie format din Adrian Ungur (26 de ani), Victor Crivoi (29 de ani, 216 ATP) şi Horia Tecău (26 de ani, locul 11 în clasamentul de dublu) şi Marius Copil (20 de ani, locul 238 ATP).

Hănescu a explicat că trece printr-o perioadă dificilă a carierei sale, fără rezultate mulţumitoare, şi că a început un proces de pregătire tehnică pentru a remedia această problemă, astfel că nu se simte apt să evolueze în Cupa Davis.

Echipa Cehiei este formată din Tomas Berdych (25 de ani, locul 9 ATP), Radek Stepanek (32 de ani, locul 25 ATP), Lukas Rosol (26 de ani, locul 65 ATP) şi Jan Hajek (28 de ani, locul 152 ATP).

Meciul de Cupa Davis dintre România şi Cehia, contând pentru menţinerea în Grupa Mondială, va avea loc, în perioada 16-18 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite