Pe urmele lui Andrei Pavel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe urmele lui Andrei  Pavel
Pe urmele lui Andrei Pavel

Dacă Andrei se pregăteşte pentru ultimul turneu din carieră la BCR Open România, copii între 8 şi 16 ani îi calcă pe urme în oraşul natal. Tenis Club IDU Mamaia a găzduit săptămâna trecută un puternic turneu de tenis rezervat juniorilor la care au participat peste 300 de sportivi.

Cei mai buni jucători şi cele mai bune jucătoare din ţară s-au întâlnit la cea de-a 18-a ediţie a Cupei Mamaia IDU, pentru a-şi disputa titlurile la patru categorii de vârstă, 8-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani şi 15-16 ani.

Pe terenurile unde au jucat Andrei Pavel sau Horia Tecău dar şi Ilie Năstase, Ion Ţiriac sau Ruxandra Dragomir, „crema” tenisului juvenil românesc s-a luptat atât pentru premiile oferite cât şi pentru punctele din clasamentele naţionale la respectivele categorii de vârstă.

„Este o cupă de tradiţie şi bine clasată la nivel naţional. Din păcate avem mai puţini sponsori ca în anii trecuţi, dar totul se desfăşoară în condiţii normale”, a declarat directorul turneului Marian Sandu. „Mă bucur că avem în concurs copii talentaţi şi ambiţioşi şi că putem să le oferim cele mai bune condiţii pe cele şapte terenuri de la Club IDU”, a mai spus directorul turneului.

Deşi are 12 ani, a câştigat la 14

Bogdan Borza de la Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir şi-a confirmat statutul de favorit la turneului rezervat categoriei de vârstă 14 ani, deşi are doar 12 ani. Cu un an sau doi mai mic decât adversarii săi, Bogdan concurează la această categorie superioară de vârstă şi a reuşit un parcurs excelent în turneul de la Mamaia.

Aflat pe locul patru în clasamentul naţional la 14 ani, sportivul din Cugir nu a cedat niciun set, trecând în finală de Sorin Roşca, 13 ani, de la Tenis Club Micul As din Iaşi. A fost un nou trofeu pentru Bogdan Borza care este campion naţional  la categoria 12 ani, titlu cucerit în acest an la Brăila. 

Victorie a gazdelor la feminin, 14 ani

Într-una dintre cele mai frumoase finale de la acest turneu, reprezentanta gazdelor, Jasmine Coteanu, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa s-a impus la categoria 14 ani în faţa jucătoarei Raluca Ciufrică de la CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 7-5, 6-1. Stelista în vârstă de 12 ani, a fost una dintre surprizele turneului.

Deşi nu era cotată printre favorite, fiind în ordinea clasamentului prima jucătoare sub capii de serie, Raluca a eliminat în drumul către finală doi capi de serie, pe Bianca Butnaru (Nr. 5), de la CS Mamaia IDU  şi pe Bianca Iorga (Nr. 2), de la SCM Bacău. Ultimei i-a administrat un sec 6-1, 6-0 în semifinale. 

image


Surorile Sechelariu, prezente la turneu

Ema şi Mara Sechelariu, fiicele fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu, au fost prezente în turneu, fără a avea însă rezultate notabile. Aflate la început de drum, Ema, 12 ani şi Mara, 9 ani vor să devină şi ele cunoscute datorită sportului după ce fratele lor mai mare, Doru, a devenit unul dintre puţinii piloţi români de circuit care concurează peste hotare.

Şi dacă Dumitru Sechelariu a construit pentru Doru o pistă de karting, acum are de gând să ridice pentru fiicele sale o academie de tenis. „Va fi, păstrând proporţiile, cum este a lui Boletieri din SUA. Într-o clădire alăturată vor fi cazaţi sportivii, se va face refacerea, o clinică medicală, cu 42 de medici, cum am văzut pe afară.

Am să iau jucători de la 14 ani. Dacă respectivul copil va avea talent, dar nu va avea bani, voi investi eu în el. Poate o să vorbesc şi cu Andrei Pavel să vină la mine în staff”, a declarat Sechelariu într-un interviu acordat cotidianului Adevărul. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite