TENIS: Americanii iau cu asalt clasamentele mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Americanii iau cu asalt clasamentele mondiale
TENIS: Americanii iau cu asalt clasamentele mondiale

Numele Serenei a lui Venus şi a lui Andy sunt mai mult decât familiare pe arenele de la Flushing Meadows. Dar de Oudin, Querrey sau Witten nu prea s-a auzit…. Până mai ieri!

Dacă ceilalţi sunt arhicunoscuţi ca nişte trupe de muzică în vogă, ceilalţi au devenit la ediţia de anul acesta al US Open, când au produs marile surprize ale competiţiei.

Astfel, Oudin, în vârstă de 17 ani, a eliminat-o pe favorita nr. 4, şi campioana de la Beijing, Elena Dementieva, Querrey, câştigător a seriei de turnee americane pe ciment premergătoare turneului de la Flushing Meadows, ar putea obţine 2,6 milioane de dolari dacă se impune la US Open (dublu faţă de orice alt potenţial campion), iat Witten s-a calificat în a treia manşă pe cimentul din New York, trecând peste nume grele ca rusul Igor Andreev în primul tur, cel care anul trecut era să producă supriza in faţa lui Federer, şi chilianul Maximo Gonzalez, în al doilea.

„Cred că noi americanii putem reveni din nou în top. Îl avem pe Andy care  a fost timp de zece ani în top 10 ATP, sperăm că James Blake poate urca din nou unde a fost odată, în clasament, iar Mardy Fish să-şi revină cât mai repede din accidentări. Eu încerc să escaladez puţin ierarhia, la fel o face şi Isner şi Witten. Suntem un grup destul de mare şi încă mai vin din spate. Putem redeveni ce am fost odată în anii’90”, a spus Querrey.

„Cred că este destul de mişto să fii numită a treia cea mai bună tenismenă din America după surorile Williams. Le urmăream de când eram mică. Sunt idolul meu”, a spus Oudin, numărul 70 mondial, care şi-a scris pe adidaşii de concurs cuvântul „Crede!”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite