TENIS: Federer: „Am trecut printr-o criză”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, începe astăzi. Va reuşi oare Federer să câştige un al şasea titlu consecutiv? Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor. Bill Tilden, în anii 20, a fost ultimul jucător de tenis ce a reuşit o astfel de performanţă.

 „În lume există o criză financiară, dar şi eu am trecut printr-o criză. Am picat pe locul doi în clasamentul ATP iar lumea îmi spunea deja că sunt un jucător terminat. Nu am înţeles de ce au spus aşa ceva, dar mă bucur că am reuşit să revin şi să le dau o palmă”, a menţionat elveţianul. Cel mai probabil, el se va lupta pentru trofeu cu Andy Murray şi Novak Djokovici, spaniolul Nadal nefiind încă capabil de o performanţă notabilă. „Nu mai am probleme la genunchi. Mă simt bine şi sunt fericit că pot să joc acest turneu. Nu ştiu dacă voi reuşi mari performanţe la US Open pentru că am nevoie de timp să revin la ritmul meu. Importnat este că am scăpat de accidentări şi, fizic, sunt apt”, a precizat Nadal.  
Surorile Williams, fără rivale
Competiţia faminină este dominată de surorile Williams. În ultimii 10 ani, americancele au câştigat cinci trofee în competiţia de simplu. Supriza ar putea veni însă de la Kim Clijsters. Revenită la începutul lunii august în competiţii, după ce a devenit mamaă, belgianca a făcut senzaţie la turneul de la Cincinatti. A învins trei jucătoare din Top 20 înainte să piardă la Dinara Safina.
Ultimul turneu pentru Andrei Pavel
Nu mai puţin de opt români se găsesc anul acesta pe tabloul principal de la US Open. Pentru Andrei Pavel, aceasta va fi ultima ediţie la care va participa, după un maraton de 11 turnee jucate la această competiţie. Cel mai bun parcurs al românului la US Open a fost accederea în runda a patra în 2000 şi 2004.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite