TENIS: Alexandra Dulgheru :„Vreau să capăt mai multă forţă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Alexandra Dulgheru :„Vreau să capăt mai multă forţă!“
TENIS: Alexandra Dulgheru :„Vreau să capăt mai multă forţă!“

Deşi a reuşit o serie foarte bună de turnee în ultima perioadă, Dulgheru (nr. 57 WTA) spune că mai trebuie să progreseze. După terminarea acestui sezon, Alexandra şi-a propus să se axeze mai mult pe creşterea masei musculare pentru a putea face faţă celor mai puternice jucătoare din lume.

„Adevărul Sporturi“: După victoria de la Sofia şi finala de la Saint-Malo ai devenit a doua româncă din clasamentul WTA. Ce îţi mai doreşti pentru acest sfârşit de an?

Alexandra Dulgheru: Nu mă uit niciodată pe clasament sau pe puncte şi chiar am fost surprinsă în mod plăcut să aflu că am urcat în top 60. A fost un an foarte bun pentru mine şi sunt foarte fericită.

În această săptămână joc în Liban la un turneu pe zgură, apoi voi avea câteva turnee pe ciment. Nu îmi propun o poziţie anume la finalul anului, ci doar să fiu sănătoasă să pot aborda începutul sezonului viitor la capacitate maximă.


Ce va presupune în mod concret perioada de pregătire din această iarnă?

Voi lucra mai mult în sala de forţă pentru a-mi dezvolta anumite grupe musculare. Antrenamentele le voi face în ţară, pentru că am găsit condiţii foarte bune de pregătire la baza lui Dinu Pescariu şi chiar nu are sens să plec în altă parte.

Simţi că cei din lumea tenisului te privesc oarecum altfel după ultimele succese?

Sincer, da. Jucătoarele se uită cu mai mult respect, au auzit de mine şi intră cu o oarecare reţinere pe teren, lucru care îmi dă un uşor avantaj. În finala de la Saint-Malo, adversara şi-a făcut chiar o tactică specială pentru a îmi pune probleme, ceea ce înseamnă că jocul meu a început să fie disecat de alţi antrenori. 

Ce vei face după terminarea sezonului?

O să am doar o minivacanţă pe care o voi petrece în sânul familiei şi alături de cei doi câini ciobăneşti pe care îi am. Voi pleca probabil pe undeva cu părinţii într-o scurtă excursie şi voi învăţa apoi pentru sesiunea de iarnă care se apropie pentru că sunt studentă în anul doi la Relaţii Internaţionale.

image

Nu sunt tocmai o jucătoare firavă, dar la turneele din SUA mi-am dat seama că altele sunt duble faţă de mine.

image


Alexandra Dulgheru
jucătoare de tenis

Vrea să debuteze în  FED Cup

image

După ascensiunea fulminantă realizată în acest sezon în circuitul WTA, Dulgheru (20 de ani) şi-a propus ca în 2010 să aibă prestaţii cât mai bune care să o propulseze în premieră şi în echipa României de Cupa Federaţiei. 

„Mi-ar plăcea să joc în Cupa Federaţiei dacă voi fi ofertată. Avem o echipă de perspectivă şi, dacă vom acumula experienţă, putem ajunge în Grupa  Mondială. Nu este însă aşa simplu cum pare la prima vedere. Spre exemplu, Rusia poate alcătui lejer patru echipe în această competiţie!”, a precizat a doua jucătoare româncă din ierarhia WTA.

Carte de vizită:

  • Data şi locul naşterii: 30 mai 1989, Bucureşti
  • Înălţime şi greutate: 1,66 de metri şi  56 de kilograme
  • Premii din tenis: 147.336 de dolari
  • Palmares:

Finalistă la turneul junioarelor de la Wimbledon în 2006

A ocupat locul şase mondial la junioare

Cea mai bună clasare: locul 57 WTA la simplu

Are patru titluri în carieră la simplu: Bucureşti (ITF 10.000 $/2005), Bari (ITF 25.000 $/2009), Varşovia (WTA 600.000 $/2009) şi Sofia (ITF 100.000 $/2009)

A cucerit două titluri la dublu: ambele la Cairo (ITF 10.000 $/2006)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite