Alex Corretja, noul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul tenisman Alex Corretja este noul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei, urmând să fie prezentat oficial miercuri, la Stadionul Olimpic din Barcelona, informează cotidianul Marca.

"Sunt convins că am realizat un acord foarte important pentru tenisul spaniol. Vreau să îi mulţumesc lui Alex Corretja pentru entuziasmul său şi pentru dorinţa de a răspunde acestei provocări. Fără îndoială, îmbinarea capacităţii sale tehnice şi umane cu cea a jucătorilor este un pas mare pentru succesele echipei", a declarat preşedintele Federaţiei Spaniole de Tenis, Jose Luis Escanuela.

Alex Corretja, care a fost antrenorul britanicului Andy Murray până în martie 2011, s-a declarat încântat de noul său angajament. "Este un privilegiu să fiu căpitanul celei mai bune echipe din lume", a afirmat el.

La 15 decembrie, Albert Costa a renunţat la postul de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei, pentru a prelua o funcţie de responsabil al selecţionatelor naţionale.

La începutul lunii decembrie, Spania a câştigat pentru a cincea oară în istorie Cupa Davis, învingând Argentina în finala de la Sevilla.

Echipa de Cupa Davis a Spaniei se află într-un proces de reconstrucţie, jucătorii Rafael Nadal şi David Ferrer anunţând că nu intenţionează să participe la ediţia din 2012 a competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite