Alertă la Cupa Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are în prezent doar doi componenţi siguri pentru partida cu Ucraina: Victor Hănescu şi Horia Tecău. Victor Crivoi are ruptură musculară şi puţine şanse să fie apt. România şi Ucraina îşi dispută (7-9 mai) un loc în elita Cupei  Davis, într-un meci ce poate însemna, pentru oricare dintre cele două echipe, deschiderea unui nou drum spre Grupa Mondială.

Cu două săptămâni înainte de confruntarea cu Ucraina, echipa de Cupa Davis a României are doar doi jucători siguri - până în acest moment: Victor Hănescu şi Horia Tecău. Cel de-al doilea jucător la simplu, Victor Crivoi s-a accidentat în urmă cu câteva săptămâni.

„Am suferit o ruptură musculară, care mă va ţine departe de joc aproximativ o lună de zile. Am început deja să mă antrenez, dar mai uşor. Nu ştiu dacă voi fi recuperat până la meciul cu Ucraina. Eu sper să mă simt mai bine şi la momentul respectiv mă voi consulta cu doctorul să vedem ce şanse sunt să joc", a spus Crivoi.

Bucureşteanul, care anul trecut a ajuns până în runda a doua la Roland Garros şi pe poziţia 75 în clasamentul mondial, s-a confruntat în prima parte a anului cu mai multe eşecuri în America de Sud, iar acum a venit această accidentare. Cel care are cele mai multe şanse să-i ia locul este Adrian Ungur, aflat pe poziţia 172 în clasamentul mondial, sau mai tânărul Alexandru Luncanu (304 ATP), care a mai fost prezent în lot.

Spre deosebire de lotul nostru, care nu-l va avea decât pe Victor Hănescu (39 ATP) în Top 100 ATP, ucrainenii se pot mândri cu trei reprezentanţi: Oleksandr Dolgopolov (66 ATP), Sergiy Stachovsky (68 ATP) şi Illya Marchenko (79 ATP). De partea noastră va fi, însă, meciul de perechi, din care va face parte Horia Tecău, aflat pe poziţia 36 în clasamentul de dublu, după două titluri obţinute în 2010. „Indiferent cine va intra în teren, va fi un meci greu, deoarece ucrainenii au jucători buni", a mai spus Crivoi.

Andrei Pavel vine din SUA pentru victorie

Stabilit de anul trecut împreună cu familia în Pheonix (SUA), căpitanul-nejucător al echipei României de Cupa Davis, Andrei Pavel nu acceptă alt scor cu vecinii noştri de la nord, decât victoria. „Tot ce îmi doresc cel mai mult pe anul acesta este să revenim din nou în Grupa Mondială. Eu cred că acolo ne este locul pentru că avem jucători valoroşi. E bine că jucăm acasă, unde întotdeauna ne-a ajutat şi publicul", a spus Andrei Pavel.

Partida dintre România şi Ucraina, care se va desfăşura în perioada 7-9 mai, pe zgura Arenelor BNR din Capitală, contează pentru a doua rundă a zonei euro-africane, după ce în primul tur am beneficiat de tur fără adversar.

Posibili jucători pentru lotul cu Ucraina

Adrian Ungur 172 ATP
Cătălin Gârd 300 ATP
Petru Luncanu 304 ATP
Marius Copil 381 ATP

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite