Adrian Ungur: „Voiam ceva mai bun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Ungur: „Voiam ceva mai bun“
Adrian Ungur: „Voiam ceva mai bun“

Adrian Ungur a plecat de trei ani în Italia împreună cu soţia sa, Liana, pentru condiţii mai bune de pregătire, iar rezultatele se văd. Tenismenul a reuşit în ultimul an cea mai bună urcare în clasamentul ATP a unui jucător român: de pe poziţia 621 până în primii 200 de jucători ai lumii.

O prezenţă discretă a tenisului românesc, deşi este al treilea cel mai bun jucător al nostru în acest moment. Aflat săptămâna trecută pe poziţia 191 ATP, Adrian Ungur speră ca sezonul viitor să intre în Top 100,  acolo unde visa şi în 2008, când a ocupat cel mai bun loc din carieră, 168 ATP. Însă din cauza unei accidentări, Adi a trebuit să să stea departe de teren la începutul acestui an.

„La sfârşitul anului 2008 am suferit o intervenţie chrurgicală la cot. Am fost nevoit, astfel, să amân toate turneele timp de patru luni. Am reînceput apoi să joc, dar durerile au continuat. Iar turnee am început să joc după şase luni continuând să iau antiinflamatoare pentru a nu simţi durerea”, explică Adi, pe care începutul anului 2009 l-a găsit aruncat pe poziţia 621 ATP.

Însă, la 24 de ani, tenismenul nostru nu s-a dat bătut. A reintrat în joc, chiar dacă la turnee mai mici, pentru a se obişnui, reuşind să obţină anul acesta şi un trofeu la Palermo şi să joace alte trei finale şi o semifinală chiar la challengerul de la Braşov. „Prima jumătate de an a fost nesatisfăcătoare din punct de vedere al rezultatelor, însă apoi am jucat mai bine. Dar întotdeauna e loc de mai bine”, se motivează Adi, care până la finalul sezonului va mai juca trei turnee challenger: la Jersey, Bratislava şi Helsinki.

Plecat din 2006 în Italia

Departe de certurile care se întâmplă în tenisul românesc, jucătorul îşi vede liniştit de cariera şi viaţa sa privată. „Nu am nicio legătură cu Federaţia Română de Tenis”, spune Adi, care de mai bine de trei ani a luat drumul Italiei, împreună cu soţia sa, Liana. „Am plecat în Italia în octombrie 2006, deoarece atât eu cât şi Lia nu mai aveam antrenori în ţară, aşa că am hotărât de comun acord să ne mutăm în Peninsulă pentru a încerca ceva mai bun”, mărturiseşte tenismenul român cu cea mai fulminantă urcare în clasamentul ATP, anul acesta.

Fiind amândoi tenismeni profesionişti şi împărţindu-şi timpul între casă, antrenamente şi turnee, Adrian şi Liana, abia se văd. „Nu mai avem timp de nimic. Să fii jucător profesionist îţi ocupă tot timpul”, mai spune Adi. Chiar dacă se mai întâmplă câteodată ca turneele lor să coincidă, n-au jucat niciodată împreună. „Cu toate acestea rămânem cel mai bun cuplu la dublu mixt”, zâmbeşte tenismenul.

38.121 de dolari a strâns anul acesta din premiile Adrian Ungur din tenis

„Orice campion poate claca“

Referitor la dopajul lui Andre Agassi, Adrian Ungur nu înţelege de ce tocmai acum a făcut aceste dezvăluiri. Cu toate acestea, problemele cotidiene şi presiunile ce apasă de multe ori pe jucătorii profesionişti îi pot împinge la lucruri mai puţin curate chiar şi pe cei mari. „Orice campion este supus unei mari presiuni şi poate oricând claca. Indiferent de situaţie el va rămâne unul dintre cei mai mari jucători de tenis ai lumii”, spune Adi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite