Adrian Ungur va fi vioara întâi la Cupa Davis. Cehii vin cu tot arsenalul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Hănescu a spus "pas" de data aceasta convocării la lotul de Cupa Davis, lăsându-l pe Adrian Ungur (136ATP) să conducă, din teren, partida contra Cehiei din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 16-18 septembrie. De partea cealaltă a fileului, căpitanul ceh Jaroslav Navratil va veni cu cei mai buni jucători, toţi top 100 ATP.

Barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială la Cupa Davis va fi mai greu decât am sperat. Fără Victor Hănescu, care a transmis că este obosit, echipa României va fi formată din jucători în afara top 100 ATP. Excepţie face Horia Tecău, aflat pe poziţia 11 în clasamentul de dublu şi în care ne punem toate speranţele pentru a doua zi a competiţiei.

În rest, căpitanul-nejucător al tricolorilor Andrei Pavel, va trebui să scoată un rezultat bun împreună cu: Adrian Ungur, cel mai bine clasat român care va juca împotriva cehilor, aflat pe locul 136 ATP, Victor Crivoi, care are o experienţă de 6 ani în duelurile pe echipe la nivel internaţional şi care a coborât pe poziţia 216 ATP, şi Marius Copil, de pe locul 238 ATP.

De partea cealaltă a fileului ne vor aştepta cehii Tomas Berdych, nr. 9 mondial, Radek Stepanek, nr. 25 ATP, Lukas Rosol, nr. 65 ATP şi fostul nr. 75 mondial, Jan Hajek, actual 152 ATP.

De partea noastră vom avea terenul şi publicul, care sperăm să ajute echipa României să obţină victoria şi să rămână printre cele mai bune 16 echipe ale lumii.

Romania a intrat la baraj dupa infrangerea din martie, in fata Argentinei (1-4, la Buenos Aires). Puternicii David Nalbandian si Juan Monaco, la simplu, si perechea Juan Ignacio Chela/Eduardo Schwank, la dublu, au fost jucatorii care, incurajati de un public frenetic, au spulberat visul lui Victor Hanescu, Adrian Ungur si Horia Tecau de a avansa in fazele superioare ale Grupei Mondiale.

La randul ei, echipa Cehiei a ajuns in situatia disputarii barajului dupa ce a pierdut in mod neasteptat in fata Kazahstanului, la Ostrava, cu 2-3. La 1-2 pentru oaspeti la finalul zilei a doua, Andrei Golubev a reusit un meci memorabil impotriva numarului 7 mondial la acel moment, Tomas Berdych, pregatindu-i terenul coechipierului sau, Mihail Kukuskin, care l-a invins in partida decisiva pe Jan Hajek.

Este a cincea întâlnire între cele două naţiuni la nivel de Cupa Davis, Cehia impunându-se de trei ori, iar România o singură dată. Ultima confruntarea a avut loc în 2001, când cehii i-au învins pe tricolori cu 3-2.

Biletele s-au pus deja în vânzare si pot fi achizitionate prin intermediul retelei Eventim si pe www.eventim.ro. Pretul unui bilet este de 50 lei/zi, existand si varianta de abonament, avand costul de 100 lei/3 zile.

Cupa Davis
Romania - Cehia, 16-18 septembrie
Loc de desfasurare: Bucuresti, Centrul National de Tenis, str. Pierre de Coubertin, nr. 11
Suprafata de joc: Zgura
Miza: Mentinerea in Grupa Mondiala

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite