Acum ori niciodată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei jucătoare din top 100 WTA, echipa României de Fed Cup este mare favorită la promovarea în Grupa a II-a Mondială. Absente timp de 12 ani din elită, tricolorele spun că a venit vremea să urmeze exemplul băieţilor de la Cupa Davis şi să fie o prezenţă constantă printre puterile tenisului.

Aflată în grupa I euro-africană (al treilea eşalon valoric), România începe săptămâna viitoare campania pentru revenirea în elita tenisului feminin mondial. Cu excepţia Simonei Halep (nr. 77 WTA/accidentată) şi a Edinei Gallovits (nr. 78 WTA / participantă la un turneu individual), căpitanul Irina Spîrlea poate alinia tot ce are mai bun tenisul românesc la ora actuală, lucru care din diverse motive nu a fost realizabil în anii trecuţi.

„Este singura competiţie în care poţi să-ţi reprezinţi ţara în acest sport individual. Îmi lipseşte acest sentiment de echipă, iar la această competiţie mă pot bucura de el", a spus Sorana Cîrstea, absentă anul trecut din cauza unei accidentări.

„Suntem mult peste adversarele noastre"

În mare formă după turul III realizat la Australian Open, Monica Niculescu îşi doreşte şi ea să obţină promovarea, mai ales că şi ea a ratat anul trecut competiţia din cauza problemelor medicale.

„Dacă ne uităm la linia de clasament a jucătoarelor suntem mult peste Ungaria, Olanda şi Letonia, adversarele noastre. Trebuie să fim însă o adevărată echipă şi, de ce nu, să întrecem chiar şi performanţa băieţilor de la Cupa Davis", a explicat Niculescu (23 de ani), care a debutat la 16 ani sub tricolor.

Alexandra Dulgheru (nr. 30 WTA), cea mai bine clasată dintre tricolore, s-a arătat foarte încântată de posibilitatea de a fi prezentă pentru al doilea an în echipa României. „Nu o să refuz niciodată prezenţa la lot indiferent pe ce loc voi fi în clasamentul mondial. Pentru mine e o mare onoare să îmi reprezinţ ţara", a subliniat Dulgheru.

Pe lângă jucătoarele consacrate, România se va baza şi pe junioara Cristina Dinu (18 ani), fostă campioană europeană de tineret. Cvintuplă sfertfinalistă în Fed Cup, România a evoluat ultima dată în primul eşalon valoric în 1999.

Cu cine ne batem

România face parte din Grupa D alături de Letonia, Ungaria, Olanda. Meciurile vor avea loc la Eliat (Israel), în perioada 2-5 februarie, pe suprafaţă rapidă. Echipele care se vor clasa pe primul loc în fiecare grupă vor juca între ele, urmând ca cele două învingătoare să se califice în play-offul din perioada 16-17 aprilie, pentru Grupa a II-a Mondială.

Echipa României

-Alexandra Dulgheru (21 de ani, locul 30 WTA)
-Monica Niculescu (23 de ani, locul 85 WTA)
-Sorana Cîrstea (20 de ani, locul 94 WTA)
-Cristina Dinu (18 ani, locul 573 WTA)
-Căpitan nejucător: Irina Spîrlea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite