A treia oară cu noroc?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea şi Victor Hănescu
Sorana Cîrstea şi Victor Hănescu

România revine, după 12 ani, la Cupa Hopman, bifând a treia participare la competiţia destinată echipelor mixte. De data aceasta, cei care ne vor reprezenta la ediţia din 2010 sunt Sorana Cîrstea (45 WTA) şi Victor Hănescu (48 ATP).

Liderii tenisului românesc, Sorana Cîrstea şi Victor Hănescu, vor debuta în chiar a doua zi a noului an, într-o competiţie inedită pentru ei, Hopman Cup. Până acum doar trei tenismeni din România au mai evoluat pe terenurile din Perth (Australia). Este vorba despre Irina Spârlea şi Adrian Voinea, în 1997, şi aceeaşi Irina Spârlea şi Dinu Pescariu, un an mai târziu.

Cupa Hopman este o competiţie exclusivistă, unde participă doar opt ţări pe bază de invitaţie, şi care are premii totale de un milion de dolari. Parcursul bun al celor doi români în sezonul ce tocmai a trecut, nu a fost trecut cu vedere de organizatorii acestui turneu.

Astfel, sfert finalista de la Roland Garros de numai 19 ani, Sorana a făcut furori şi pe teren şi în afara lui în al doilea trimestru al anului, ocupând cea mai înaltă poziţie a carierei sale: 23 WTA. Şi lui Victor i-a mers bine în 2009, ajungând la nu mai puţin de patru turnee foarte mari până în sferturi, la Doha, Casablanca, Hamburg şi Kitzbuhel, iar la Stuttgart a jucat chiar finala. Cel mai bun loc în clasamentul ATP, l-a avut în luna iulie, când a urcat până pe 26 ATP.

„Este o onoare să reprezinţi România la o asemenea competiţie, mai ales că „intrarea" se face pe bază de invitaţie. Înseamnă că organizatorii ne plac, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru noi. Este o altfel de competiţie faţă de ce jucăm în restul anului. Din păcate, eu n-am jucat niciodată dublu mixt şi cu atât mai mult cu Victor. Va fi distractiv, dar şi un prilej foarte bun de a ne pregăti pentru sezonul ce va urma", a spus Sorana.

În grupă cu Stosur şi Hewitt

România nu va avea viaţă uşoară în grupa în care a căzut. Sorana va deschide „balul" în Ţara Cangurilor, chiar împotriva reprezentantelor gazdelor şi totodată a „călăului" ei din 2009, Samantha Stosur. Australianca conduce la partidele directe cu 2-0 în faţa Soranei, ambele meciuri fiind disputate anul acesta, atât pe zgură, cât şi pe suprafaţă rapidă.

Îi va urma Victor, care îl va întâlni pe Lleyton Hewitt. Aceştia s-au întâlnit o singură dată, în 2003, când sorţii au fost de partea insularului. La această ediţie, Rusia mizează pe campioana olimpică Elena Dementieva şi pe Igor Andreev, în timp ce americanii au deplasat tinerele talente descoperite anul acesta, Melanie Oudin şi John Isner.

Cupa Hopman

GRUPA A

Australia - Samantha Stosur şi Lleyton Hewitt
Spania - Maria Jose Martinez Sanchez şi Tommy Robredo
România - Sorana Cîrstea şi Victor Hănescu
SUA - Melanie Oudin şi John Isner

GRUPA B

Rusia - Elena Dementieva şi Igor Andreev
Marea Britanie - Laura Robson şi Andy Murray
Germania - Sabine Lisicki şi Philipp Kohlschreiber
Kazahstan - Yaroslava Şvedova şi Andrei Golubev

Program meciuri:

2 ianuarie      -    Australia - România
3 ianuarie    -     Spania - SUA
4 ianuarie    -     Rusia - Germania
4 ianuarie    -     Marea Britanie - Kazahstan
5 ianuarie     -    Australia - SUA
5 ianuarie     -    Spania - România
6 ianuarie    -     Marea Britanie - Germania
6 ianuarie    -     Rusia - Kazahstan
7 ianuarie     -    Australia - Spain
7 ianuarie    -     România - USA
8 ianuarie    -     Rusia - Marea Britanie
8 ianuarie     -    Germania - Kazahstan

FINALA

9 ianuarie    -   loc I Grupa A - loc I Grupa B

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite