TENIS: Rafael Nadal pierde poziţia a doua în ierarhia ATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Rafael Nadal pierde poziţia a doua în ierarhia ATP
TENIS: Rafael Nadal pierde poziţia a doua în ierarhia ATP

Spaniolul Rafael Nadal va coborâ o poziţie în clasamentul mondial ATP care va fi dat publicităţii mâine, după ce britanicul Andy Murray l-a învins în semifinale la Montreal pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, scor 6-4, 7-6 (10-8), şi va juca astăzi finala cu Juan Martin del Potro.

Murray va urca astfel pe locul al doilea şi va deveni mâine, în mod oficial, jucătorul britanic cu cea mai bună clasare din istorie.

"Este un moment special pentru mine, după ce Roger şi Rafa au dominat vârful clasamentului în ultimii ani. Am jucat bine şi voi încerca să-mi apăr această poziţie cucerită aici la Montreal, dar va fi foarte greu", a declarat Murray la finalul partidei cu Tsonga.

Este pentru prima oară în ultimii patru ani atunci când altcineva decât Roger Federer sau Rafael Nadal pătrunde pe unul dintre primele două locuri din ierarhia mondială.

Nadal, care a pierdut, la fel ca şi Federer, în sferturile de finală de la Montreal, a trecut pe primul loc în clasamentul ATP în luna august a anului trecut dar a revenit pe doi după ce a cedat în turul patru de la Roland Garros în timp ce elveţianul a curcerit atunci turneul.

Finala dintre Andy Murray şi Juan Martin del Potro va avea loc astăzi de la ora 20.30 şi va fi transmisă în direct de Sport.ro. Del Potro l-a eliminat azi-noapte în semifinale pe americanul Andy Roddick cu scorul de 4-6, 6-2, 7-5  


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite