Se teme doar de accidentări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lotului feminin al României, Nicolae Forminte, speră ca sportivele sale să nu aibă probleme de sănătate înaintea Olimpiadei După ce aproape toate sportivele din lotul său

Antrenorul lotului feminin al României, Nicolae Forminte, speră ca sportivele sale să nu aibă probleme de sănătate înaintea Olimpiadei

După ce aproape toate sportivele din lotul său au avut probleme de sănătate în ultima vreme, coordonatorul gimnastelor noastre speră să nu apară accidentări înaintea J.O.

Tradiţia le obligă pe gimnastele pregătite de Nicolae Forminte să lupte de la egal la egal cu puternicele echipe ale Chinei ori Statelor Unite. Din păcate, starea de sănătate din ultima perioadă a fetelor din lotul naţional a dat serioase bătăi de cap staffului coordonator al lotului naţional feminin.

"Multe din gimnastele noastre au fost accidentate. Şi nici nu ne permitem schimbări în lot, pentru că nu avem o arie de selecţie aşa cum ne-am fi dorit. Dacă la americani sau chinezi se întâmplă o accidentare, ei au imediat o gimnastă pregătită, care să fie la acelaşi nivel. Suntem forţaţi să mergem cu ce avem la dispoziţie. Ne va fi greu, dar asta e", s-a plâns antrenorul Forminte.

Luptă de la egal la egal cu China şi SUA

Antrenorul coordonator al lotului feminin crede că fetele pregătite de el se pot bate de la egal la egal cu echipele Chinei şi Statelor Unite, considerate favorite.

Cu Sandra Izbaşa şi Steliana Nistor în postura de piese de rezistenţă, echipa României va încerca să-şi apere titlul pe echipe cucerit în urmă cu patru ani la Atena.

"Nu cred că echipele pe care le vom întâlni acolo ne sunt superioare. Ne vom bate în principal cu reprezentativele ţării-gazdă şi cu formaţia Statelor Unite. Nu-mi este frică decât de Dumnezeu. Să ne dea sănătate. Asta vreau", spune Forminte.

Speranţe în arbitraje corecte

Mulţi specialişti s-au declarat sceptici în ceea ce înseamnă corectitudinea arbitrajelor la Jocurile Olimpice de la Beijing. În lotul feminin de gimnastică al României nu se discută însă pe această temă şi se merge pe o premisă de corectitudine.

"Am auzit şi eu destule speculaţii pe această temă. Personal, nu cred că va fi ceva evident din acest punct de vedere la Beijing. Şi, dacă ar fi, chiar n-aş avea cum să reacţionez. Singurul for care răspunde pentru aşa ceva este Comitetul Olimpic Internaţional", spune Nicolae Forminte.

La gimnastică, nu e ca la fotbal. Nu ai varianta meciului egal. Mergi ori să termini învingător, ori să nu câştigi. La Beijing, sper ca noi să ieşim învingători
Nicolae Forminte, antrenor coordonator lot feminin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite