Se retrage din automobilism la... 81 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stirling Moss
Stirling Moss

Britanicul Stirling Moss, o legendă a sporturilor cu motor, a decis să renunţe la participarea în competiţii la vârsta de 81 de ani.

Moss, considerat cel mai bun pilot din istorie care nu a devenit niciodată campion mondial de Formula 1, a luat hotărârea de a renunţa, după ce s-a speriat, joi, în timpul calificărilor pentru Cursa Campionilor de la Le Mans.

"În această după-amiază, mi-a fost frică. Am spus mereu că dacă nu mă mai simt la înălţime şi devin o problemă pentru ceilalţi concurenţi mă retrag. Ador cursele, dar este timpul să mă opresc", a explicat Moss pe site-ul său oficial.

Stirling Moss a participat la 66 de Mari Premii de Formula 1 în perioada 1954-1961, obţinând 16 victorii. El a terminat de patru ori pe poziţia secundă Campionatul Mondial, de trei ori în urma argentinianului Juan Manuel Fangio şi o dată devansat de englezul Mike Hawthorn.

Victimă a unui grav accident în urma căruia a suferit o paralizie pe partea dreaptă a corpului, în 1962, el a renunţat la competiţiile de nivel înalt anul următor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite