Steaua e prima doar la fotbal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Marian Burlacu
Foto: Marian Burlacu

Trupa lui Reghecampf e singura formaţie a Stelei care conduce în clasamentul la zi al unui sport de echipe din România.

Vremurile în care Steaua domina întrecerile jocurilor de echipe din România sunt departe. Secţia de fotbal nu mai aparţine de clubul sportiv din 1998, de atunci ea cucerind doar trei titluri, dar e poziţionată bine pentru cel de-al patrulea, care ar fi al 24-lea din toată istoria clubului roş-albastru. De altfel, fotbalul este singurul sport la care o echipă a roş-albaştrilor conduce într-un clasament la zi. „Adevărul" vă propune o incursiune în situaţia actuală a celorlalte sporturi pe echipe din România, o analiză a sferelor de dominaţie şi a poziţiei Stelei printre noile forţe răsărite în ultimii ani.

HANDBAL
Oltchim şi HCM, echipe de Ligă
E sportul numărul 1 în România la nivelul rezultatelor echipelor de club. De altfel, singurele noastre echipe care au reuşit să treacă de faza grupelor în Liga Campionilor, luând în calcul toate disciplinele sportive, provin din handbal: Oltchim Râmnicu Vâlcea la feminin şi HCM Constanţa, la masculin. Dacă băieţii au şanse minime să depăşească şi în acest an grupele Ligii, „galacticele" sunt matematic calificate în faza a doua de pe primul loc, fiind şi printre favoritele la cucerirea trofeului.
Cele două grupări domină şi acest nou sezon intern, aflându-se pe primele poziţii, după ce au câştigat ultimele patru titluri consecutive. Ultima echipă care a întrerupt dominarea internă a Oltchimului a fost Rulmentul Braşov, în 2006, în timp ce la masculin, Steaua a stopat supremaţia Constanţei în 2008. Acum însă, gruparea roş-albastră, recordmena titlurilor în Liga I (28) evoluează în divizia secundă după ce a retrogradat în sezonul trecut.

BASCHET
Steaua, în divizia secundă
Câştigătoare a opt titluri naţionale la masculin în ultimul deceniu, dintre care şapte consecutive, echipa din Ploieşti are un start de sezon mai slab, având trei înfrângeri şi patru victorii după şapte etape, într-un campionat dominat surprinzător de Gaz Metan Mediaş. Steaua, câştigătoare a 21 de titluri (locul 2 all time după Dinamo - 22), evoluează doar în divizia secundă, în timp ce rivala Dinamo e pe ultimul loc în primul eşalon, cu zero victorii.
La fete, campioana ultimelor două ediţii, CS Municipal Târgovişte, se menţine în top, clasamentul fiind condus de echipa din Satu Mare.

VOLEI
Competiţie indirectă între echipele din Constanţa
Situaţie inedită în întrecerile de volei, unde campioanele din ultimii doi ani, Remat Zalău (masculin) şi Tomis Constanţa (feminin) au pierdut contactul cu echipele de pe primul loc. Oraşul de la malul mării deţine însă supremaţia în acest sport, existând o competiţie indirectă între echipele de masculin şi feminin de la Tomis. Acum, în prim-plan sunt băieţii, câştigătorii ediţiilor din 2008 şi 2009. Steaua, campioană de 17 ori, se află în subsolul clasamentului, pe locul 8 după şase etape, sub rivala Dinamo. În grupele Ligii Campionilor sunt calificate Tomis şi Zalău, ambele cu şanse mici de a depăşi această fază după ce au pierdut primele două meciuri.
Şi la fete avem două echipe în grupele Ligii Campionilor, Tomis Constanţa cu două victorii după trei partide şi şanse mari de calificare, şi Dinamo, cu două înfrângeri.

POLO
Oradea, fără adversar
În afară de fotbal, Steaua stă cel mai bine în acest sezon la polo dintre jocurile sportive. Roş-albaştrii sunt pe locul trei după opt etape, dar primele două clasate, Oradea şi Dinamo, au punctaj maxim, în timp ce steliştii au pierdut deja două meciuri. Orădenii sunt stăpânii de necontestat în ultimii ani, având numai puţin de şase titluri consecutive câştigate, iar în acest sezon evoluează şi în grupele Ligii Campionilor, unde au o victorie după trei meciuri. Ultimul campionat câştigat de Steaua a fost în 2006.

HOCHEI
A pierdut lupta cu Miercurea Ciuc
Nici la hochei, Steaua nu mai sperie pe nimeni în România. Câştigătoare a 15 titluri consecutive între 1982 şi 1996, echipa roş-albastră a pierdut supremaţia în faţa formaţiei din Miercurea Ciuc, campioană a ultimelor şase ediţii, precedentul triumf al Stelei fiind cel din 2006. De altfel, cele două cluburi şi-au împărţit victoriile în ultimii 21 de ani. Acum, Steaua, câştigătoare a Cupei în sezonul trecut, e abia pe locul 3 în sezonul regulat, având deja patru înfrângeri în opt etape. Rivala istorică a roş-albaştrilor, câştigătoare a 12 titluri, nu mai există, secţia de hochei fiind desfiinţată.

RUGBY
Medalie de bronz
Steaua va porni în noul sezon din Superliga de rugby, care se va desfăşura anul viitor, din poziţia de ocupantă a locului trei. Roş-albaştrii au câştigat finala mică în septembrie, în faţa Farului, titlul fiind câştigat de Timişoara, care a învins Baia Mare. Steaua deţine cele mai multe titluri naţionale, 24, ultimul fiind în 2006. ;

STEAUA A LUAT PATRU TITLURI ÎN 2006
Ultima zvâcnire de orgoliu a Stelei la jocurile sportive a fost în 2006. Atunci, roş-albaştrii au dominat cu autoritate campionatele interne, câştigând titlurile la fotbal, rugby, hochei şi polo!

Clasamente la zi

Handbal
Masculin
1. HCM Constanţa
2. Ştiinţa Bacău
3. Potaissa Turda
Feminin
1. Oltchim Rm. Vâlcea
2. HCM Baia Mare
3. HC Dunărea Brăila

Baschet
Masculin
1. Gaz Metan Mediaş
2. CS Municipal Oradea
3. BC Tg. Mureş
Feminin
1. CS Municipal Satu Mare
2. Univ. Goldis ICIM
3. Danzio Timişoara

Volei
Masculin
1. Ştiinţa Explorări Baia Mare
2. Tomis Constanţa
3. Unirea Dej
Feminin
1. Ştiinţa Bacău
2. Dinamo Romprest
3. Tomis Constanţa

Polo
Masculin
1. CSM Oradea
2. Dinamo
3. Steaua

Hochei
Masculin
1. Corona Braşov
2. Miercurea Ciuc
3. Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite