Spadasinele şi sabrerii au fost premiaţi de ANST

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Componentele echipei de spadă * Foto: Marian Burlacu
Componentele echipei de spadă * Foto: Marian Burlacu

Medaliaţi cu argint la Campionatul European, componenţii loturilor de sabie (masculin), respectiv de spadă (feminin) au fost premiate astăzi, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Preşedinta Federaţiei Române de Scrimă, Ana Pascu, a primit şi ea flori, fiind considerată de Carmen Tocală drept "preşedinta unei federaţii de excepţie şi un om de excepţie".

Carmen Tocală, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), a precizat că a semnat premierile în bani pentru sportivi şi a dublat suma pentru medalia de aur de la 14.000 la 28.000 de lei. O medalie de argint va fi recompensată cu 8.400 de lei neimpozabili. Suma totală a premierilor este de 345.800 de lei. "În decursul timpului, sportul a făcut ca imaginea României să fie una de excepţie", a subliniat Carmen Tocală.

Ana Pascu a mulţumit pentru premiere şi a precizat că reprezintă un ''semn de preţuire'' şi şi-a exprimat speranţa că scrimerii se vor achita la JO de la Londra de obligaţiile asumate şi vor arăta că încrederea acordată nu a fost de pomană.

Pascu a mai spus că o bucură faptul că oamenii de sport conduc sportul şi a subliniat că sportivii sunt oameni inteligenţi, că scrima dezvoltă calităţi extrem de utile în viaţă. De asemenea, Pascu i-a invitat pe părinţi să-şi trimită copiii la scrimă. ''Ne bucurăm când luăm medalii, dar suntem trişti că nu sunt destui copii ca să facem selecţia. Nu o să le pară rău dacă vin la scrimă, chiar dacă nu vor lua toţi medalii'', a afirmat Ana Pascu.

La rândul său, Ana Maria Brânză a vorbit în numele sportivilor, i-a felicitat pe Tocală şi Petrache pentru ce au făcut pentru federaţiile sportive pe care le-au condus până de curând (baschet, respectiv rugby). ''Suntem bucuroşi de medalii, de premiere şi sperăm să reuşim mai mult şa Olimpiadă decât la Europene'', a conchis Brânză, vicecampioană olimpică la spadă la Beijing, în 2008.

La festivitatea derulată la sediul ANST au participat Simona Gherman, medaliată cu aur la spadă individual, Anca Măroiu, medaliată cu argint la spadă individual, echipa feminină de spadă, care le cuprinde şi pe Ana Maria Brânză şi pe Loredana Dinu, de asemenea, medaliată cu argint, şi echipa masculină de sabie în componenţa Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Siriteanu, vicecampioană europeană. Sportivii au primit flori şi au fost felicitaţi de preşedinta ANST, dar şi de vicepreşedintele Alin Petrache. Nu au fost uitaţi nici antrenorii Dan Podeanu, Cornel Milan (spadă) şi Mihai Covaliu (sabie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite