Campioana mondială la popice Elisabeta Badea îşi câştigă existenţa ca menajeră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa de sportiv de performanţă este una destul de scurtă. Şi de multe ori, prinşi în focul competiţiei, în antrenamente şi cantonamente, practicanţii diverselor discipline sportive "extrafotbalistice" nu numai că nu reuşesc să pună un ban deoparte, premierile fiind mult mai mici decât în sportul cu balonul rotund, însă nu au timp să-şi pregătească viitorul profesional. Este şi cazul campioanei mondiale la popice Elisabeta

Potrivit realitatea,net, Elisabeta Badea (57 de ani) este nevoită să muncească în casele bogaţilor, ca menajeră. Multiplă medaliată la competiţiile internaţionale, inclusiv campioană mondială la popice, fosta sportivă mai are de aşteptat trei ani pentru a primi indemnizaţia de merit, cea cuvenită pentru rezultatele pe care le-a obţinut în sport.

Elisabeta Badea nu este singura performeră care se confruntă cu astfel de probleme după încheierea activităţii competiţionale. Din nefericire, în România reconversia profesională a sportivilor este o problemă departe de a fi rezolvată. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a încercat în urmă cu ceva timp să iniţieze un program prin care să-i conştientizeze pe competitori, să-i facă pe aceştia să-şi pregătească viitorul profesional din vreme. Numărul celor care au fost interesaţi de acest aspect a fost neaşteptat de mic.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite