Poloiștii români au mai câștigat un meci în calificările pentru JO 2012: 7-5 cu Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa de polo a României * Foto: Marian Burlacu
Echipa de polo a României * Foto: Marian Burlacu

Echipa de polo a României a învins Olanda, cu 7-5 (1-1, 3-3, 2-0, 1-1), noaptea trecută, într-un meci din cadrul Grupei A a turneului de calificare la JO 2012 găzduit de oraşul canadian Edmonton. În urma acestui succes, Cosmin Radu și ai săi colegi au reuşit calificarea în sferturile de finală. Primele patru clasate vor obține biletele pentru Londra.

Tricolorii au obţinut o victorie muncită, chiar dacă fără mari emoţii, după ce au ratat numeroase atacuri, printre situaţiile irosite numărându-se şi un penalty, la care Kadar a scăpat pur şi simplu mingea din mână, în finalul jocului, notează Agerpres.

Scorul a fost strâns şi în prima jumătate a meciului cele două echipe au alternat la conducere pe tabela de marcaj (1-0, 1-2, 4-3). Echipa noastră, antrenată de ungurul Istvan Kovacs, s-a desprins în sfertul trei, la 6-4, iar Ramiro Georgescu a tranşat definitiv disputa în sfertul patru (7-4).

România a obţinut un succes important, după un meci în care apărarea a funcţionat bine, în multe rânduri rezistând în inferioritate.

Golurile echipei României au fost marcate de Nicolae Diaconu (1), Alexandru Ghiban (1), Cosmin Radu (2, 1 - penalty), Alexandru Matei (1), Andrei Iosep (1 - penalty), Ramiro Georgescu (1).

Pentru olandezi au înscris Gielen (1), Kramer (1), Gottemauer (1), Lindhout (1) şi Spijver (1).

România este la a treia victorie consecutivă, după eşecul din meciul de debut cu Germania (9-10), şi are 6 puncte, fiind calificată în sferturile de finală. În ultimul meci din grupă, România va întâlni joi formaţia Muntenegrului (ora 02,00 - vineri, în România).

Primele patru clasate în fiecare grupă se califică în sferturi, unde împerecherea se va face după sistemul A1-B4, A4-B1, A2-B3, A3-B2.

Semifinalistele vor obţine biletele pentru JO 2012.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite