VIDEO Evgeni Pluşenko: „Jocurile Olimpice din 2014 vor fi ultimele la care voi participa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evgeni Pluşenko a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă organizată la Bucureşti, că speră ca Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014 să fie ultima competiţie la care participă şi să se dedice apoi show-urilor, dar şi înfiinţării unui teatru cu patinatori şi muzicieni şi unei şcoli de patinaj.

Evgeni Pluşenko, multiplu campion mondial şi european şi campion olimpic în 2006, a fost prezent, alături de violonistul Edvin Marton, la conferinţa de presă dedicată show-ului "Kings on Ice", ce va avea două reprezentaţii pe 7 aprilie la Patinoarul "Mihai Flamaropol" din Capitală.

Cu această ocazie, Pluşenko a spus că se simte bine, după operaţia la genunchi pe care a suferit-o în urmă cu două săptămâni, şi se antrenează pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, de la Soci, Rusia.

"Aş vrea să le schimb atitudinea patinatorilor: pot să patineze tot şi tot mai mult, dacă le place competiţia. Mie îmi place competiţia, îmi place atmosfera, adrenalina. Sunt un luptător pe gheaţă. am patinat cu mulţi patinatori, trei generaţii deja, şi tot mai particip la competiţii, sunt în continuare numărul unu. Şi mai vreau să merg la o olimpiadă, va fi a patra. Vreau să fiu pe podium în 2014, la Soci, voi lupta pentru prima poziţie" , a spus Pluşenko. Potrivit Mediafax, campionul rus a adăugat că va avea atunci vârsta de 31 de ani, la care niciun bărbat nu mai patinează în competiţii.

"După Jocurile Olimpice (de la Soci, n.r.), sper ultimele, am terminat cu sportul şi o să fac show-uri", a spus patinatorul, menţionând că îşi mai doreşte să înfiinţeze un teatru Pluşenko, unde să lucreze patinatori şi muzicieni, dar şi o şcoală care să-i poarte numele şi unde să predea.

Pluşenko a vorbit şi despre perioada de pauză, din 2006 - 2008, când a practicat multe alte sporturi, de la fotbal, despre care a precizat că este preferatul său, la tenis, golf, bowling, paintball şi biliard. "Soţia mea m-a adus înapoi la sport, la lumea mea. Îmi zicea: 'Trebuie s-o faci, pentru ţara ta, pentru patinaj'", a spus Pluşenko, fiind întrebat cine îl inspiră.

"Când ajungi la o competiţie şi vezi 15.000 de oameni şi toată lumea se uită la tine şi aşteaptă să faci o greşeală... E ceva de care am nevoie", a mai spus Pluşenko. "E sport. Azi te simţi bine, mâine poţi să fii rău, poţi să te accidentezi. La ultima competiţie, în Anglia (Campionatul Mondial din 2012, de la Sheffield, unde s-a clasat pe primul loc la probele individuale masculine), doctorul mi-a făcut cinci injecţii, în 12 ore", a mai menţionat el. "Pentru mine, locul al doilea înseamnă să pierzi", a mai declarat Plushenko.

"Mi-ar plăcea să patinez pentru voi, cu noile mele programe, cu vechile mele programe (...), cu prietenii mei, Brian Joubert, Stephane Lambiel, cu duşmanii mei", a glumit el, precizând că este prieten cu ceilalţi patinatori din show-ul "Kings on Ice", chiar dacă pe gheaţă sunt duşmani.

La rândul său, Edvin Marton a spus că a compus muzică nouă pentru acest spectacol. "Am scris ceva nou pentru final. E foarte important pentru mine ca oamenii care vin la spectacol să audă piese noi (...) şi să nu uităm marile hituri din trecut", a spus Marton. El a şi cântat la conferinţa de presă pe vioara sa Stradivarius.

Show-ul "Kings on Ice", programat pe 7 aprilie, la Patinoarul "Mihai Flamaropol" din Capitală, va mai avea o reprezentaţie, în aceeaşi zi, după ce biletele pentru spectacol au fost epuizate, au anunţat în februarie organizatorii, Amphitrion. Astfel, prima reprezentaţie va avea loc de la ora 15.00, iar a doua - cea anunţată iniţial -, de la ora 20.00.

Spectacolul "Kings On Ice" se află anul acesta la cea de-a patra ediţie, printre cei care ţin capul de afiş, alături de Evgeni Plushenko şi Edvin Marton, numărându-se Brian Joubert, Stephane Lambiel, Surya Bonaly, Fumie Suguri, alături de perechile Ekaterina Bobrova - Dmitri Soloviev, Vera Bazarova - Yuri Larionov (vicecampioane europene la probele de dans şi perechi de anul acesta) şi Fiona Zaldua - Dmitri Sukhanov.

Biletele pentru cel de-al doilea spectacol "Kings on Ice" 2012 sunt disponibile la Patinoarul "Mihai Flamaropol", în reţeaua magazinelor Diverta şi online, pe www.myticket.ro, la aceleaşi categorii de preţ, respectiv: 100 de lei, 150 de lei, 200 de lei, 250 de lei, 350 de lei şi 400 de lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite