Zoltan Kelemen a fost depăşit doar de Pluşenko în concursul preliminar de la CE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evoluţie bună pentru Zoltan Kelemen, reprezentantul României la Campionatul European de patinaj artistic ce se desfăşoară la Sheffield (Marea Britanie). Sportivul din Miercurea Ciuc s-a clasat pe locul 2 în concursul preliminar.

Zoli a avut un program bun, cu trei sărituri triplu Axel şi patru "triple", totalizând 114,64 puncte. Înaintea lui s-a clasat doar rusul Evgheni Pluşenko (157,52p), iar pe poziţia a treia a terminat polonezul Maciej Ciepluch (108,53p).

Chiar dacă a avut cel mai bun punctaj, Pluşenko nu a fost prea fericit la finalul concursului preliminar. "Cred că a fost cel mai dificil concurs din viaţa mea. Am suferit o intervenţie chirurgicală la menisc, la începutul sezonului, şi încă resimt dureri. Ca să fiu sincer, cu o zi înainte nu ştiam dacă voi putea patina. Sunt mândru de modul în care am concurat", a spus rusul, care a anunţat deja că nu e sigur că va fi prezent la Campionatul Mondial de la Nisa, de la sfârşitul lunii martie.

Kelemen, în schimb, s-a autodepăşit. "Programul mi-a ieşit bine. Mai am de lucru la prima triplă. A fost însă doar concursul preliminar şi nu putea să-mi iasă totul perfect. Scopul meu este să fie în Top 18 în aşa fel încât la ediţia viitoare să nu mai fiu nevoit să particip la preliminarii".

Joi este programat programul scurt, cel la care vor participa şi majoritatatea patinatorilor din elita continentală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite