Vezi ce oraşe candidează la organizarea JO de vară din 2020. Bucureştiul nu este printre ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Costurile pentru găzduirea JO 2020 la Roma erau estimate la 12,5 miliarde de dolari.
Costurile pentru găzduirea JO 2020 la Roma erau estimate la 12,5 miliarde de dolari.

Cinci oraşe, Istanbul, Tokyo, Baku, Doha şi Madrid, şi-au depus candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020, miercuri, la miezul nopţii, data limită fixată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Roma a renunţat, statul italian nefiind capabil să susţină o candidatură pe timp de criză.

Cele cinci oraşe reprezintă două continente, Europa şi Asia. Dosarele de candidatură vor fi studiate de un grup de experţi desemnaţi de CIO, care vor avea drept misiune redactarea unui raport destinat Comisiei Executive a instituţiei. Această comisie va decide, la finalul lunii mai, la Quebec, oraşele acceptate drept "candidate". Metropolele reţinute vor depune un al doilea dosar la CIO în ianuarie 2013, iar apoi vor fi vizitate de comisia de evaluare, înainte de desemnarea din 7 septembrie 2013, la Buenos Aires.

Pe de altă parte, premierul italian Mario Monti a anunţat că guvernul nu va sprijini planul autorităţilor din Roma de a concura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară din 2020, întrucât statul nu poate asigura suportul financiar într-o perioadă de criză. "Am ajuns la concluzia unanimă că în actuala situaţie guvernul italian nu se simte capabil să-şi ia angajamentul de a asigura garanţii", a spus el. Costul organizării Jocurilor Olimpice la Roma a fost estimat la 12,5 miliarde de euro.

În urmă cu nici un an, primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, anunţa că s-a comandat un studiu care să arate dacă este posibilă depunerea candidaturii capitalei României la organizarea JO de vară 2020. Ideea a fost ironizată la acea vreme de mai mulţi oameni de sport din România. La această oră, Bucureştiul este încă afectat de ninsorile abundente căzute în ultimele zile, autorităţile locale încercând să rezolve problemele curente ale oraşului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite