Mobilizare fără precedent la Maratonul Internaţional al Copiilor Bucureşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maratonul international al copiilor
maratonul international al copiilor

245 de copii români au alergat azi pe stadionul Dinamo împreună cu mai multe personalităţi ale vieţii publice în cadrul acţiunii la nivel global care a strâns peste 20.000 de oameni în întreaga lume.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Alimentaţiei, Save the Children International a organizat un eveniment de amploare în care mai mult de 20.000 de copii din peste 40 de ţări au alergat pentru copii. Scopul este acela de a atrage atenţia liderilor lumii asupra problemelor de malnutriţie şi asupra mortalităţii în rândul copiilor mai mici de 5 ani.
245 de copii din România
Cei 245 de copii români participanţi la acest Maraton Internaţional, proveniţi de la Cluburile Sportive ale sectoarelor 1, 2, 3 şi 6 din Bucureşti, Clubul Sportiv Dinamo, Colegiul Național Mihai Eminescu, Școala Nr. 102 General Eremia Grigorescu şi Şcoala 141 din Bucureşti, doresc să atragă atenţia autorităţilor româneşti, prin acest manifest sportiv unic în lume, asupra importanţei creşterii bugetului Programului pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, dezvoltării de programe medicale şi sociale în comunităţile dezavantajate, precum şi asupra necesităţii implementării în şcoli a unor proiecte de informare cu privire la un stil de viaţă echilibrat - alimentaţie sănătoasă şi sport.
A alergat şi directorul editorial Adevărul
Primii 195 de metri ai Maratonului Internaţional al Copiilor vor fi alergaţi de către: Gabriela Szabo, Andi Moisescu, Cristina Pocora, Camelia Mihalcea Macoviciuc, Doina Ignat, Dan Cruceru, Melania Medeleanu, Monica Roşu, Diana Oprea, Grigore Cartianu, Gabi Solomon.

Click pe poze pentru a vedea o fotogalerie

maratonul international al copiilor
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite