Chintoan s-a calificat la JO 2012, Estera Dobre e încă în cursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Estera Dobre
Estera Dobre

Rareș Chintoan este primul luptător român calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Londra. Concurând în limitele categoriei 120 kg, la stilul liber, el a ajuns în finală la turneul de calificare de la Helsinki.

Chintoan a trecut în optimi de estonianul Ragnar Kaasik, în optimi l-a învins pe indianul Rajeev Tomar, iar în semifinale a câştigat meciul decisiv cu sud-africanul Adem Digovich, pierzând apoi finala cu ucraineanul Aleksandr Goţianovski, anunță Agerpres.

Şi Virgil Munteanu (cat. 55 kg), la greco-romane, a fost aproape de biletul pentru Londra, dar a fost învins în semifinale de kirghizul Arsen Eraliev. Munteanu îl învinsese în optimi pe italianul Federico Manea, a câştigat în sferturi la georgianul Kemal Harabadze, a cedat în semifinala cu Eraliev şi s-a impus în meciul pentru locul 3, în faţa germanului Ceyhun Zaidov.

La cat. 66 kg, Georgian Carpen, vicecampion european anul acesta, a pierdut în primul tur la grecul Gievgkeni Pentorets.

În limitele cat. 74 kg, Ionel Puşcaşu a ajuns doar până în sferturile de finală, câştigând la germanul Timo Badusch, în turul I, şi la grecul Ioannis Tryantafillidis, în optimi, după care a pierdut în faţa polonezului Edgar Babayan.

La ultimul turneu preolimpic de la Helsinki vor mai evolua Alin Alexuc (120 kg) - lupte greco-romane - şi Estera Dobre (48 kg), Ana Maria Pavăl (55 kg), Andreea Elena Simon (63 kg), la feminin

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite