Mihai Leu are o nouă pasiune sportivă: Kempo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Leu, la un antrenament specific pentru Kempo
Mihai Leu, la un antrenament specific pentru Kempo

Campion mondial la box, la profesionişti, si naţional la raliuri, Mihai Leu a descoperit, recent, că are o noua pasiune sportivă: kempo. Sportivul originar din Hunedoara se menţine într-o bună formă fizică trăgând de fiare şi folosind aparatele din sălile de fitness ale reţelei World Class.

La invitaţia profesorului Amatto Zaharia, maestru emerit al sportului şi preşedintele Federaţiei Române de Kempo, Mihai Leu a intrat pentru prima oară într-o sală de kempo. Echipat corespunzător, el a deprins câteva tehnici de bază. "Pentru mine, primul antrenament de kempo a reprezentat o adevărată provocare. Mai ales că sportul în general rămâne marea mea pasiune. Amatto îmi este prieten de mult timp şi am acceptat cu plăcere invitaţia lui de a îmi arăta asemănările dintre kempo şi box. La raliul Aradului pe care îl organizez în 25 şi 26 august îi voi arata şi eu lui Amatto cum este pe pista de raliu", a spus Mihai Leu pentru www.kempo.ro, site-ul oficial al FR de Kempo.

image

La rândul său, Amatto Zaharia a subliniat: "Mihai şi-a păstrat tenacitatea şi forţa care acum 15 ani l-au făcut să devină campion mondial la box. Ne-am bucurat mult să-l primim printre noi mai ales că un fost coleg de-al său de la lotul naţional de box, Nicolae Aliuţă, face parte acum din echipa noastră de antrenori. Kempo este cel mai complex sport de luptă provenit din Artele Marţiale Mixte pentru că aici se foloseşte întreaga gamă de tehnici de atac şi apărare: lovituri cu pumnii şi picioarele, cu coatele şi genunchii, aruncări şi proiectări, fixări şi imobilizări, acţiuni articulare, lovituri în lupta la sol cu pumnii, coatele şi genunchii. La toate acestea, Mihai Leu a făcut faţă cu brio", a spus Amatto Zaharia.

De câte ori vine în Bucureşti, Mihai Leu îşi rezervă câte două ore pe zi pentru a se antrena alături de Raul-Aurelian Toma, instructor la World Class. "Este foarte important să menţin sportul în viaţa mea, chiar dacă nu mai fac performanţă. Pentru mine este esenţial să răman în formă şi de aceea am nevoie de un specialist să-mi spună ce grupuri de muşchi trebuie să lucrez, cât şi când trebuie să mă antrenez", a declarat Mihai Leu.

Deloc întâmplător, sportul practicat de Mihai Leu, acum, a prins foarte bine la noi, Federaţia Română de Kempo situându-se pe prima poziţie în ultimul clasamanet statistic pe federaţii editat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite