VIDEO Ploaie cu şobolani pe un patinoar din Florida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii lui Florida Panthers au fost inconjurati de... sobolani * Foto: Reuters
Jucătorii lui Florida Panthers au fost inconjurati de... sobolani * Foto: Reuters

Spre deosebire de fanii din fotbal, care au uneori manifestări violente, cei de la hochei se ţin de şotii. Pentru a sărbători calificarea echipei de hochei Florida Panthers în faza eliminatorie a Stanley Cup, suporterii au aruncat pe gheaţă mii de şobolani din plastic sau pluş!

Clubul a anunţat că săptămâna trecută a vândut între 1.000 şi 1.500 de şobolani din plastic, iar aceştia au ajuns pe gheaţa din Bank Atlantic Center, locul unde "Panterele" s-au impus cu 3-2 în meciul cu New Jersey Devils.

De culoare neagră, gri sau albă, jucărioarele au costat fie 5 dolari, fie 50 dacă îţi luai şi bilet meci. După meci, o echipă de 30 de voluntari au adunat şobolanii de pe gheaţă.

Nu este pentru prima oară când suporterii unei echipe de hochei din SUA se manifestă astfel, atuncarea de şobolani pe gheaţă fiind un obicei prin care fanii îşi încurajează favoriţii. Acest obicei îi este atribuit lui Scott Mellanby, fost jucător la Panthers, care, în 8 octombrie 1995, a găsit un şobolan în dulapul pe care îl avea în vestiar. Atunci era "Anul şobolanului" după calendarul chinezesc, care a fost unul foarte bun pentru "pantere", ele disputând finala Stanley Cup. Aşa a devenit şobolanul un simbol al echipei Florida Panthers.

Cum în NHL se pedepseşte aruncarea de obiecte pe gheaţă înainte de meci sau după ce se marchează goluri, organizatorii meciului Florida Panthers - New Jersey Devils i-au averitizat în permanenţă pe fani să se abţină de la lansarea şobolanilor în timpul jocului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite