Acuzaţiile Irinei Deleanu declanşează o anchetă în gimnastica ritmică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie de disciplină a Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG) va investiga afirmaţiile făcute de Irina Deleanu, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică (FRGR), într-o emisiune de televiziune, legate de favorizarea unei sportive din Cipru la o competiţie desfăşurată în luna ianuarie, la Londra.

Potrivit Agerpres, Federaţia de gimnastică din Cipru a sesizat FIG şi a cerut declanşarea unei anchete în acest caz, după comentariile făcute de Irina Deleanu, care este şi membru în Comisia Tehnică de gimnastică ritmică a Uniunii Europene de Gimnastică, la postul de televiziune Antena 1.

Deleanu a făcut ”acuzaţii serioase la adresa FIG şi a pus sub semnul întrebării abilităţile gimnastei cipriote Chrystalleni Trikomiti, sugerând că ar fi primit un tratament preferenţial”, se arată în comunicatul FIG. Comentariile făceau referire la un concurs-test desfăşurat la Londra, în perioada 15-18 ianuarie, care a contat drept criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra.

Comisia de disciplină a FIG este formată din belgianul Marc Schoenmaekers, preşedinte, tunisianul Rached Gharbi şi elveţianul Paul Engelmann.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite