Irina Deleanu a fost suspendată până în 2017 din Comisia Tehnică UEG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Disciplină a Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG) a anunţat că Irina Deleanu, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică (FRGR), este suspendată până la data de 31 decembrie 2016 din cadrul Comisiei Tehnice a Uniunii Europene de Gimnastică (UEG), a anunţat forul mondial într-un comunicat remis Agerpres.

Deleanu a fost sancţionată în virtutea articolului 3 din Codul de Disciplină al FIG, în urma plângerii înaintate de Federaţia Cipriotă de Gimnastică în data de 18 martie, după remarcile făcute de preşedinta FRGR la postul de televiziune Antena 1 în data de 24 ianuarie.

Deleanu a făcut ''acuzaţii serioase la adresa FIG şi a pus sub semnul întrebării abilităţile gimnastei cipriote Chrystalleni Trikomiti, sugerând că ar fi primit un tratament preferenţial'', conform FIG. Comentariile făceau referire la un concurs-test desfăşurat la Londra, în perioada 15-18 ianuarie, care a contat drept criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra.

Deleanu a fost condamnată să plătească şi 5.000 de franci elveţieni, parte a cheltuielilor de judecată. Comisia de disciplină a FIG a fost formată din belgianul Marc Schoenmaekers, preşedinte, tunisianul Rached Gharbi şi elveţianul Paul Engelmann.

Irina Deleanu poate face apel la această decizie în termen de 21 de zile

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite