VIDEO Andrei Nechita este la două secunde de lider în Turul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nechita (stânga) a fost depășit de croatul Matja Kvsina (centru) în etapa a 5-a * Foto: Marian Burlacu
Andrei Nechita (stânga) a fost depășit de croatul Matja Kvsina (centru) în etapa a 5-a * Foto: Marian Burlacu

Caravana ”Micii Bucle” a pătruns astăzi în zona de munte, pentru întâia oară în această ediție a Turului României la ciclism. Câștigător anul trecut, Andrei Nechita n-a reușit să preia tricoul galben, de lider, deși a sosit în primul grup de rutieri în Suceava.

Cei 71 de cicliști care au luat startul în etapa cu numărul 5 a Turului României au dat, în sfârșit, de greu. După o transbordare de la Botoșani la Siret, s-a dat startul într-o întrecere care, pe parcursul a 159 de kilometri, a fost presărată cu trei sprinturi, dar și două cățărări de categoria A. Iar dincolo de efortul depus, sportivii au avut de trecut și peste câteva ”reprize” de ploaie, vremea răcindu-se brusc în partea de nord-est a țării.

La finalul unei zile agitate, șapte sportivi au trecut linia de sosire în același timp (3h 48:56): Matja Kvasina (Tușnad CT), Andrei Nechita (România), Denia Karnulin (ISO Lampre), Berger Henrich (Mazicon), Maksim Vasiliev (ISO Lampre), Enrico Franzoi (CT Friuli) și Victor De la Parte Gonzales (Tableware). Primul a îmbrăcat tricoul galben (13h 26:32), având un timp general cu două secunde mai bun decât al lui Andrei Nechita (13h 26:34). Pe locurile 3, 4 și 5 se află Vasiliev (la 19 secunde), De la Parte (la 27 s) și Franzoi (la 28). Altfel spus, animatorii etapei de astăzi au urcat în partea de sus a clasamentului.

Fostul lider, Ioannis Tamuridis (Tableware), în schimb, a avut o zi mizerabilă. El a terminat pe 19 (3h 53:26) și ocupă acum locul 15 la ”general”, având o întârziere de 4 minute și 25 de secunde față de lider.

La Suceava, la puțin timp după festivitatea de premiere, a început să plouă torențial. Și temperatura a coborât foarte mult comparativ cu ziua de ieri, când înaintarea plutonului spre Botoșani a fost încetinită de caniculă.

Mâine este programată etapa a 6-a, între Poaiana Largului și Tg. Mureș, via Toplița și Reghin. Ea are o lungime totală de 167,6 km și cuprinde sprinturi la Toplița, Deda și Reghin, precum și o cățărare de categoria A între Borsec și Toplița. Sosirea în Tg. Mureș este estimată a se produce între orele 16.36 și 17.24 (în funcție de media orară a cicliștilor).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite