Grecul Ioannis Tamuridis rămâne în ”galben” de ziua lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioanis Tamuridis * Foto: Marian Burlacu
Ioanis Tamuridis * Foto: Marian Burlacu

Trei etape s-au disputat din ediția 2012 a Turului României la ciclism, competiție inclusă în calendarul UCI. Ieri, pe bulevardul Mamaia, s-a disputat un contratimp, iar apoi caravana a ajuns la Galați, iar astăzi a poposit în Vaslui. Grecul Ioannis Tamuridis (Tableware) s-a dovedit a fi cel mai rapid. Așa că astăzi, chiar în ziua în care a împlinit 32 de ani, el și-a păstrat tricoul galben, de lider, pe care îl poartă de l

Tamuridis a fost al 3-lea în etapa de astăzi, Galaţi - Tecuci - Bârlad - Vaslui, în care victoria a revenit ucraineanului Maksim Vasiliev (ISD Lampre), cronometrat pe 176,5 km în 3h 51:59, urmat de italianul Marco Fuzas (CT Friulli).În acelaşi timp cu învingătorul au sosit nu numai primii 3, ci şi grupul favoriţilor, astfel că în clasamentul general individual ierarhia se menţine neschimbată, cu Tamuridis beneficiar doar al bonificaţiei de 4 secunde pentru locul 3 ocupat în etapă, anunță Agerpres.

Aşadar, rutierul grec, care participă pentru a 4-a oară în Turul României, dimineaţă fiind sărbătorit pentru aniversare de ziarişti şi de reprezentatul ANST, Cristian Bocşa, care i-a înmânat un buchet de flori, este urmat tot de Andrei Nechita (România), acum însă la 13 secunde, şi de croatul Matja Kvasina (Tuşnad Cycling Team), la 15 secunde.

Etapa de astăzi, cea mai lungă a actualei ediţii a prilejuit, din nou, un memento pentru regretatul ziarist sportiv Ilie Goga, sprintul de la Crasna (km 160,700) fiindu-i dedicat. Aici primul a trecut ucraineanul Oleksandr Golovaş, care a şi preluat tricoul roşu, al sprinterilor, deţinut până duminică de Alex Ciocan, de la CS Otopeni.

De altfel, Golovaş şi-a consolidat primul loc în ierarhia sprinterilor şi prin câştigarea celui cu premii de la Bârlad, dar şi prin locul 2, ocupat la Tecuci, unde primul a trecut ungurul Bernardo Bendeguz (Closte2-Carrera).

Purtătorii tricourilor distinctive:
- tricoul galben-BRD-GSG, al liderului clasamentului general individual: Ioannis Tamuridis;
- tricoul alb-TNT, combativitate: Andrei Nechita;
- tricoul verde-RADLER, pentru cel mai bun căţărător: Matja Kvasina;
- tricoul roşu-NIRO, pentru liderul sprinterilor: Oleksandr Golovaş (Ucraina);
- tricoul albastru-Bellotto, pentru cel mai bine clasat rutier român: Zoltan Sipoş (România);
- tricoul alb-COSR, pentru cel mai bun tânăr ciclist român în cursă: Mihai Grosu (România).

Mâine, după o transbordare de 100 km, de la Vaslui la Iaşi, se dă startul în etapa a 4-a Iaşi-Tg. Frumos-Botoşani (118 km).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite