Lance Armstrong e ultimativ: "USADA trebuie să renunţe la procedura împotriva mea!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Septuplul câştigător al Turului Franţei, Lance Armstrong, a cerut Agenţiei Americane Antidoping (USADA) să renunţe la procedura începută împotriva lui, din lipsă de probe.

Într-o scrisoare trimisă USADA, avocatul lui Armstrong Robert Luskin afirmă că nu există suficiente dovezi pentru începerea procedurii, anunţă Washington Post.

Dosarul urmează să fie examinat de un comitet de experţi al USADA format din patru membri.

La începutul acestei luni, (USADA) a deschis o procedură împotriva septuplului câştigător al Turului Franţei, Lance Armstrong. USADA le-a trimis o scrisoare lui Armstrong şi altor câteva persoane, formulând împotriva ciclistului noi acuzaţii de dopaj ce vizează perioada în care el a revenit în competiţii, 2009-2010. Agenţia a cerut suspendarea americanului din toate competiţiile de triatlon, noul sport pe care îl practică acesta.

Washington Post a prezentat o copie a scrisorii de 15 pagini, în care USADA susţine că eşantioanele prelevate de la Armstrong între 2009 şi 2010 sunt "perfect compatibile cu manipulări sanguine, incluzând folosirea EPO şi/sau transfuzii de sânge".

Agenţia susţine că deţine mărturii care demonstrează că Armstrong şi cinci dintre foştii săi colaboratori, printre care medicul italian Michele Ferrari şi managerul echipelor US Postal, Astana şi RadioShack, Johan Bruyneel, au fost implicaţi într-o operaţiune de dopaj, între 1998 şi 2011.

Armstrong a câştigat fiecare ediţie a Turului Franţei între 1999 şi 2005, data primei sale retrageri din activitate. El a revenit în competiţii în 2009, iar în debutul anului trecut s-a retras din nou.

În 2005, rutierul a fost acuzat pentru prima dată de dopaj cu EPO de cotidianul sportiv francez L'Equipe, care se baza pe eşantioane de sânge presupuse a-i fi fost recoltate ciclistului în timpul Turului Franţei din 1999.

Armstrong, care a respins acuzaţiile, nu a fost nicioadtă sancţionat pentru dopaj.

În luna februarie, justiţia americană a abandonat o anchetă deschisă în urmă cu doi ani la Los Angeles, în care Armstrong şi alţi ciclişti americani au fost cercetaţi pentru a se stabili dacă au recurs la dopaj în perioada în care au concurat pentru US Postal. USADA a anunţat atunci că nu are de gând să renunţe la propriile investigaţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite