Echipajul de 8+1 va disputa recalificări la JO de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajul de 8+1 al României pe canalul de la Eton * Foto: Marian Burlacu (Londra)
Echipajul de 8+1 al României pe canalul de la Eton * Foto: Marian Burlacu (Londra)

Plasat într-o serie dificilă, cu adversare care vizează cucerirea tiitlui olimpic, echipajul feminin de 8+1 al României nu a reușit să se califice direct în finala Jocurilor Olimpice de la Londra. Ceea ce nu este o dramă, și în trecut întâmplându-se acest lucru. Mai mult decât atât, barca noastră va avea o cursă de antrenament în plus.

Creditată cu șanse la medalii și chiar la titlul olimpic, echipajul de 8+1 va disputa recalificări. Nu este ceva îngrijorător. De altfel, și în trecut s-a întâmplat deseori ca o barcă de-a noastră să cucerească medalia de aur la o competiție importantă după ce a mai disputat o cursă în plus, una care îți asigură și un antrenament suplimentar înaintea finalei - canalul este acum destul de aglomerat, fiind programate curse.

Compus din Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu şi Talida Gidoiu, echipajul nostru a luat startul pe culoarul doi, în seria a doua, alături de cele ale Olandei şi Canadei.

La 500 de metri, România se afla pe locul 3, la 1.000 de metri pe 2, poziție pe care au păstrat-o până la final. Barca noastră a acoperit distanța în 6:16.61 minute. Canada s-a impus fără probleme, în 6:13.91 minute, obţinând calificarea directă în finală. Din prima serie s-a calificat direct în finală echipajul SUA (6:14.68 minute).

România va intra în recalificări, care au loc în 31 iulie, finala fiind programată în 2 august.

În prima zi a Jocurilor Olimpice, echipajul feminin de dublu rame (Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache) a încheiat pe locul trei în serii şi va lupta pentru finală în recalificările de mâine.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite