VIDEO Suspendat de WBC, Derek Chisora e trimis să facă un tratament de control al furiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kliciko şi Chisora, la un pas de bătaie
Kliciko şi Chisora, la un pas de bătaie

Învins la puncte de Vitali Klitciko, în meciul pentru titlul mondial WBC, la categoria grea, pugilistul britanic a fost suspendat de World Boxing Council pe termen nelimitat şi amendat cu 100.000 de dolari. El poate disputa meciuri pentru celelalte organizaţii ale boxului profesionist mondial (WBA, WBO, IBF).

Într-un comunicat, World Boxing Council (WBC) a anunţat că Chisora a avut "unul dintre cele mai rele comportamente întâlnite la un boxer profesionist". Forul mondial a precizat, totodată, că suspendarea nu va fi ridicată până când pugilistul britanic nu va urma cursuri de control al furiei. Numele lui Chisora a fost scos din ierarhia WBC. Puglistul suspendat şi-a cerut public scuze, săptămâna trecută, el precizând într-un comunicat de presă că regretă profund cele întâmplate.

Dereck Chisora a avut un schimb dur de replici urmat de o încăierare cu David Haye, în timpul conferinţei de presă de la finalul meciului pierdut în faţa ucraineanului Vitali Klitciko, contând pentru centura WBC la categoria grea, ce s-a disputat la 18 februarie la Munchen. Totul a început atunci când Haye, prezent la meciul dintre Chisora şi Klitciko în calitate de reprezentant al presei, i-a tot întrerupt pe cei care dădeau declaraţii, şi anume pe managerul fraţilor Klitciko, Bernd Boente, pe promotorul Frank Warren şi pe pugilistul învins. Împotriva lui Haye, cel cu care Chisora s-a luat la harţă, WBC nu a luat nicio decizie, pentru că acesta nu este licenţiat, informează The Telegraph.

Haye şi-a pierdut centura WBA, la 1 iulie, la Hamburg, în meciul cu Vladimir Klitciko contând pentru unificarea centurilor WBA, IBF şi WBO la categoria grea. Britanicul deţinea centura din noiembrie 2009, când l-a învins pe rusul Nikolai Valuev.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite