Cum să dai un milion, iar apoi să decizi a rămâne cu mâna goală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O medalie de aur a campionului mondial la box din Ucraina, Vladimir Klitciko, a fost cumpărată cu un milion de dolari la o licitaţie organizată în scopuri caritabile. Cel care a achiziţionat-o a decis ca aceasta să rămână la sportiv, a anunţat fundaţia fraţilor Klitschko.

"Un cumpărător necunoscut a plătit un milion de dolari pentru medalia olimpică a lui Vladimir Klitciko, câştigată la Atlanta, în 1996. Imediat după vânzare, reprezentantul cumpărătorului a anunţat că doreşte ca medalia olimpică să rămână la familia Klitschko", se arată într-un comunicat al fundaţiei ce ajută copiii ucraineni defavorizaţi.

Gestul cumpărătorului l-a impresionat pe Vladimir Klitciko, campion mondial la categoria grea, versiunile IBF, WBO şi WBA, fratele lui Vitali, de asemenea campion, în versiunea WBC.

"Această medalie este la originea succesului nostru şi cheia care a deschis multe uşi pentru noi. Visul nostru a devenit realitate. Şi datorită banilor plătiţi pentru medalie de către binefăcător vom putea transforma în realitate visele a sute de mii de copii ucraineni. Vă mulţumesc în numele acestor copii, al părinţilor lor şi al profesorilor", a declarat Vladimir Klitciko.

La licitaţia ce a avut loc la Kiev s-a strâns suma de 1,5 milioane de dolari, fiind vândute, alături de medalie, şi alte obiecte, între care şi un ceas Piaget cu 412 diamante.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite