Lucian Bute a revenit acasă: "Am nevoie de linişte, de odihnă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute a pierdut în noapte de sâmbătă spre duminică, la Nottingham, titlul mondial la supermijlocie, în versiunea IBF, însă prietenii şi fanii rămân alături de cel care a fost campion la profesionişti aproape cinci ani.

ORA 16.50 Bute crede că poate reveni la vârf. "Am mai trăit astfel de moment, la amatori. Am mai pierdut meciuri. Nu e un capăt de lume. Câteodată e binevenită o asemenea înfrângere. Te face mai puternic".

Fostul campion mondial a declarat că nu a avut puterea să vadă meciul cu Froch. "Vreau să nu mai vorbesc de box un timp. Mă voi odihni, iar apoi voi pleca la Montreal şi voi discuta cu cei de la InterBox. În contract e prevăzut un meci revanşă".

ORA 16.45 Lucian Bute a spus că a avut şi câteva momente bune în meciul de sâmbătă. "Am avut speranţa că pot reveni în meci. Asta a fost să fie. Aşa e boxul. M-a dominat. M-a susprins cu câteva lovituri. De altfel, Froch a recunoscut după meci că a înţeles de ce am reuşit atâtea victorii prin KO. Tactica noastră era să stau în mijlocul ringului, să-mi folosesc alonja, şi nu să intru în lupta corp la corp, să mă las împins în corzile ringului. Am crezut că pot să-l păcălesc, că pot să-i întind o cursă".

Lucian Bute a spus că nu poate face contestaţie pentru faptul că o persoană din staff-ul lui Froch a urcat în ring înainte ca arbitrul să termine numărătoarea românului. Gălăţeanul a vorbit şi despre stilul mai puţin ortodox al englezului: "Că a lovit după gong, în vacarmul din sală, nu poţi să spui nimic... Nu-mi caut niciun fel de scuze acum. Am avut acea problemă la picior, o infecţie, însă am trecut peste. Am stat sub tratament câteva zile, sub antibiotice. Nu din cauza piciorului s-a întâmplat asta".

ORA 16.42 Bute a vorbit despre motivele care l-au făcut să accepte meciul cu Froch, în Marea Britanie. "Aveam nevoie de un adversar credibil. O victorie în faţa lui Froch m-ar fi propulsat. De aceea am acceptat să boxez la el acasă. El nu a vrut să vină la Montreal. Dacă nu aş fi acceptat iar s-ar fi spus că nu am ales un adversar tare. Nu eu decid cu cine mă lupt. Nu mă bat cu adversari de pe stradă, ci IBF-ul îmi impune anumiţi adversari".

ORA 16.40 Lucian Bute a declarat la sosirea în ţară: "Am pierdut, după cum bine ştiţi. Îmi pare rău. Am pierdut însă o luptă, nu şi războiul. Cred că am puterea să revin. Am venit acasă. Am nevoie de linişte. Vreau să mă odihnesc. A fost o perioadă foarte grea pentru mine. Am făcut un cantonament destul de lung. Trebuia să boxez în aprilie. Apoi data meciului a tot fost decalată. Am avut şi o perioadă destul de lungă în care nu am mai boxat".

ORA 16.35 Lucian a ajuns în Salonul Oficial, fiind aplaudat de cei prezenţi. Bute are o pălărie şi este îmbrăcat în bej. I s-au oferit flori.

A fost afişat un banner cu mesajul: "Ai pierdut doar o centură, dar nu şi respectul nostru!"

ORA 16.30 Bute va fi primit în Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă". Printre cei care îl aşteaptă se numără oficiali ai Federaţiei Române de Box, foşti pugilişti.

Apropiaţii pugilistului român îl aşteaptă la Otopeni, să sosească din Marea Britanie.

Bute a anunţat după meciul pierdut cu Carl Froch că îşi va lua o vacanţă de câteva săptămâni, iar apoi va decide ce va face în continuare. El va fi însoţit de tatăl său, care a fost prezent în sala din Nottingham.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite