Dereck Chisora atacă decizia de retragere a licenţei după scandalul din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dereck Chisora
Dereck Chisora

Sancţionat cu retragerea licenţei de către Federaţia sa din cauza incidentelor de la meciul pentru titlul WBC pierdut în februarie în faţa ucraineanului Vitali Kliciko, pugilistul britanic Dereck Chisora a făcut apel la această decizie, anunţă Agerpres, citându-l pe promotorul boxerului.

Federaţia britanică de box (BBBoC) l-a judecat pe boxer pe 14 martie şi a decis retragerea licenţei sale pentru o durată "nedeterminată". "Apelul este deja în desfăşurare. Nu suntem satisfăcuţi de modul în care a decurs judecata", a explicat promotorul lui Chisora, Franck Warren. "Nu a existat posibilitatea de a examina faptele şi mărturiile înainte de audiere. Tot ceea ce vreau este o audiere echitabilă", a precizat Warren.

În februarie, Chisora l-a pălmuit pe adversarul său Vitali Klitciko în timpul cântarului oficial, apoi a scuipat apă în faţa fratelui acestuia, Vladimir, pe ring, la sfârşit luându-se la bătaie cu compatriotul său David Haye la conferinţa de presă de după meci.

În vârstă de 28 de ani, Chisora, care a fost deţinut mai multe ore de poliţia germană la aeroportul din Munchen, riscă şi o pedeapsă de maximum 5 ani de închisoare pentru lovituri şi răniri, precum şi o pedeapsă de un an pentru ameninţare cu moartea.

La rândul lui, Consiliul mondial al boxului (WBC) l-a suspendat pe britanic la sfârşitul lunii februarie pe o "perioadă nedeterminată"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite