Corina Cârlescu: ”Vreau să urmez paşii lui Lucian Bute şi să obţin un titlu mondial”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corina Cârlescu, prima noastră campioană europeană a boxului profesionist feminin, îşi doreşte să-şi apere centura EBU a categoriei semimuscă în România şi apoi să atace un titlul mondial, anunţă Agerpres.

Corina Cârlescu a cucerit titlul european. Românca a învins-o prin KO în repriza a 5-a pe belgianca Yolaine Lin De Lauf, deţinătoarea centurii, într-un meci desfăşurat la Hainaut (Belgia), programat iniţial pentru 10 reprize de câte 2 minute. Cârlescu, care va împlini 24 de ani pe 29 martie, a reuşit a opta sa victorie la profesionism (5 prin KO), palmaresul său cuprinzând şi 4 eşecuri şi un egal.

Sportiva ieşeană Corina Cârlescu, alături de antrenorul ei Mihai Constantin, şi-a prezentat centura europeană cu prilejul unei conferinţe de presă organizată de preşedintele FRB, Rudel Obreja, şi sponsorul Sorin Florea, patronul Casino Merkur, care a premiat-o pe pugilistă cu 1.500 euro. ”Mă bucur că am reuşit să aduc această centură acasă, în România. Mi-aş dori pe viitor, cu susţinerea preşedintelui Rudel Obreja, un meci pentru un titlu mondial, pe care mi-l doresc foarte mult şi o să muncesc foarte mult pentru asta. Mi-aş dori să urmez paşii lui Lucian Bute, să obţin un titlu de campioană mondială. Îi transmit cu ocazia asta, pentru că Bute va lupta pe 26 mai în Anglia, mult noroc şi să dea Dumnezeu să câştige meciul aşa cum am câştigat eu acasă la belgiancă, aşa să câştige şi el acasă la englezi”, a declarat Corina Cârlescu, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Rudel Obreja i-a făcut o surpriză campioanei europene când a anunţat că a fost invitată să asiste, împreună cu antrenorul ei, la meciul lui Bute de la Nottingham. ”Are asigurat transportul şi biletul de meci la această gală, va fi cu noi în tribune. E un motiv de mare mândrie pentru noi, şi de bucurie în acelaşi timp. O felicităm pe ea şi pe antrenorul ei Mihai Constantin. A fost o misiune dificilă pentru ei şi-au asumat-o şi au reuşit. Sperăm să păstreze cât mai mult titlul, dar vreau să reamintesc că e uşor să ajungi sus, însă e mai greu să te menţii în vârf. Ea intră în istoria boxului românesc şi va rămâne acolo. Aşa cum Mihai Leu a fost primul campion mondial din istoria boxului românesc, Corina Cârlescu va fi de azi înainte prima campioană europeană a boxului profesionist feminin”, a declarat Rudel Obreja, potrivit Agerpres.

Antrenorul Mihai Constantin a evocat împrejurările acestui meci de titlu european, în care staff-ul belgiencei a uzat de toate tertipurile pentru a păstra titlul european. ”Am avut probleme încă de la început. Am avut parte un un cântar oficial incorect. Corina are de obicei 49 kg, iar acel cântar a arătat 47 kg, deşi o cântărisem în cameră cu 5 minute înainte. Bănuiesc că s-a umblat la cântar pentru ca belgianca, cu 2 kg în plus, să se încadreze în limitele categoriei. Ne-am dat seama că nu aveam nicio şansă, acasă la belgiancă, pentru un meci normal de 10 reprize. Corina s-a dus la bătaie din prima repriză şi a reuşit după repriza a 4-a s-o facă pe adversară groggy şi nu a mai putut continua. Noroc că în sală era preşedintele EBU, că altfel era posibil să se fi dat un "no-contest", sau o altă decizie. A fost o mare surpriză, să lupţi cu o adversară neînvinsă şi s-o baţi la ea acasă, cu tot publicul,
împotriva tuturor. Şase luni centura este a noastră, ne dorim foarte mult să luptăm acasă la noi”.

Corina Cârlescu a comentat succesul ei: ”Mi-am dorit foarte mult să câştig această centură, şi pentru că în trecut am mai luptat pentru alte 2 centuri, dar nu le-am câştigat din cauza unui arbitraj părtinitor. Nu pot realiza încă faptul că am reuşit să aduc centura acasă, dar sunt extraordinar de bucuroasă. A fost un meci foarte greu, dar dacă nu îmi impuneam un ritm agresiv de la început nu cred că aş fi ajuns să câştig la puncte meciul. Centura asta e totul pentru mine”, a adăugat Corina Cârlescu. Conform regulamentelor, Cârlescu îşi va putea apăra titlul european în compania unui adversar ales şi agreat de EBU, iar următorul adversar va fi obligatoriu şi impus de EBU.

Campioana europeană a început boxul la 14 ani şi a cucerit 2 titluri naţionale, înainte de a face pasul către profesionism după 3-4 ani. A cochetat şi cu kick boxingul, dar a ales boxul în final. Unul dintre modelele din box ale Corinei este Mike Tyson, cu care a avut şansa să se întâlnească şi să vorbească la Constanţa. ”Mi-a plăcut şi îmi place Mike Tyson, cu o agresivitate care mă reprezintă şi pe mine. L-am şi cunoscut acum câţiva ani, la o selecţie la Constanţa. Am vorbit cu el în engleză şi i-am spus că voi lupta şi el mi-a spus s-o faci KO pe adversara ta. Eram la mare şi m-am aruncat în apă de bucurie. Apoi, la meci, unde a venit şi el, mi-am făcut adversara KO din entuziasm”.

Cârlescu urmează cursurile facultăţii de medicină, profilul balneo-fiziokinetoterapie, dar sportul este pe prim plan activităţilor ei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite