VIDEO Flacăra olimpică a fost adusă la Londra cu avionul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flacăra olimpică a ajuns în Marea Britanie, de la Atena, la bordul unui avion special care a aterizat, ieri seară, la baza militară Culdrose, din Cornwall. Printre cei care au făcut parte din delegaţia britanică s-au aflat Prinţesa Anne de Scoţia, care este membru în Comitetul Internaţional Olimpic, Boris Johnson, reales recent primar al Londrei, Sebastian Coe, preşedintele Comitetului de Organizare, şi David Beckham, ambasador al J

Denumită "The Firefly" şi vopsită în galben pentru această ocazie, aeronava a aterizat la baza Culdrose la ora locală 18.26, evenimentul fiind transmis în direct de televiziunea britanică. Prinţesa Anne, fiica reginei Elizabeth a II-a şi membră a comitetului britanic de organizare a JO, a coborât prima din avion cu felinarul în care se afla flacăra, în aplauzele mulţimii de la bază. Ea a fost primită de vicepremierul britanic Nick Clegg. Alãturi de prinţesa Anne s-au aflat preşedintele Comitetului de Organizare, Sebastian Coe, primarul Londrei, Boris Johnson, şi David Beckham, ambasador al JO.

Călătoria de 70 de zile pentru Cursa de Purtare a Torţei Olimpice din Londra 2012 a început în Marea Britanie astăzi (sâmbătă, 19 mai) -.ştafeta va parcurge mai multe zone culturale. Prin trecerea sa prin o mie de localităţi, de-a lungul rutei de 8.000 de mile, flacăra olimpică are rolul de a-i mobiliza pe britanici de a susţine competiţia, dar mai ales idealurile olimpice, şi de a marca startul oficial al Jocurilor Olimpice din Londra 2012 prin sosirea la Stadionul Olimpic din data de 27 iulie.

Triplul campion olimpic la iahting, Ben Ainslie a dat startul, astăzi, periplului prin Marea Britanie al flăcării olimpice. Acesta se va încheia la Londra, în data de 27 iulie, când va începe competiţia internaţională, informează AFP.

Ainslie a preluat torţa la ora locală 07.15, în localitatea din extremitatea sud-vestică a Marii Britanii, în prezenţa a sute de spectatori, el alergând o porţiune şi apoi înmânând-o sportivei Anastassia Swallow (surfing).

Aproximativ 8.000 de alergători vor purta torţa pe o distanţă de 12.875 de kilometri pe suprafaţa Regatului Unit şi a Irlandei. Timp de 70 de zile, torţa va trece prin cel puţin o mie de oraşe şi sate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite