FOTO Ivan Patzaichin şi-a prezentat canotca la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Cultural Român (ICR) din Londra a deschis aseară seria manifestărilor dedicate Jocurilor Olimpice de vară, care vor avea loc în capitala Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, între 27 iulie şi 12 august. Invitat de onoare, multiplul campion la canoe Ivan Patzaichin şi-a expus cu această ocazie canotca. Participanţii au primit programul acţiunilor ICE, care a fost realizat ca o medalie olimpică (filele sunt

image
image
image
image
image
image
image

Înconjurat cu multă atenţie, Ivan Patzaichin s-a declarat impresionat de expoziţia „ROlimpienii”, deschisă sub patronajul ambasadorului României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, dr. Ion Jinga, în prezenţa directorului ICR, Dorian Branea. Deschisă până în 26 iulie, aceasta celebrează excelenţa sportivă şi culturală, prezentând o selecţie dintre cele mai memorabile realizări ale României în arte şi sport. Expoziţia prezintă o perspectivă proaspătă asupra a peste 60 de poveşti de succes, în imagini, ilustraţii şi idei, concepute grafic de artistul vizual Arnold Estefan, care a expus la Trienala din Paris (2012), Bienala „No Pass” din Budapesta (2009), la MNAC , Bucureşti (2006) şi Play Gallery, Berlin (2004).

Următoarea acţiune a ICR va avea loc în 11 iunie, la Kings Place. Medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 1996, la scrimă, actualmente director al Departamentului de Educaţie Olimpică pentru Sportul Şcolar şi Universitar la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Laura Badea va recita versuri din Nichita Stănescu, Ştefan Augustin Doinaş şi Gellu Naum. Alături de ea se vor afla Tanni Grey Thompson, membră a Fundaţiei Laureus, de şase ori câştigătoare a Maratonului de la Londra, Edwin Moses, multiplu campion olimpic la 400 de metri garduri, şi Chris Holmes, care, nevăzător fiind de la 14 ani, a obţinut şase medalii la ediţia din 1992 ale Jocurile Paralimpice, la înot. Moderatorul serii va fi jurnalista sportivă Clare Balding de la BBC.

Foto: Cătălin Burlacu (Londra)

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite