JO 2012: Londonezii au dezvăluit sloganul Jocurilor - "Inspiră o generaţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Londra au dezvăluit sloganul competiţiei care va debuta peste 100 de zile: "Inspiră o generaţie", anunţă Agerpres.

Într-un comunicat, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, s-a declarat convins că JO 2012 vor "inspira o întreagă generaţie". "Sunt convins că Marea Britanie va fi la înălţimea evenimentului sportiv şi va oferi o primire călduroasă", a adăugat Rogge, reafirmându-şi satisfacţia pe care o exprimase luna trecută, cu ocazia unei ultime treceri în revistă a detaliilor siturilor olimpice ridicate, în marea lor majoritate, în estul capitalei britanice.

"Aşteptările sunt considerabile şi nu vom dezamăgi", a promis la rândul său preşedintele Comitetului de organizare (LOCOG), Sebastian Coe, adăugând că Londra este pregătită "să găzduiască lumea în această vară".

Diverse festivităţi au fost prevăzute miercuri, între care şi o ceremonie în aer liber, în prezenţa unor sportivi şi artişti, în Trafalgar Square, unde a fost montat un orologiu gigant care afişează zilele şi orele rămase până la startul competiţiei.

Ziua a debutat cu plantarea unui uriaş strat de flori, având drept model inelele olimpice, la grădina botanică din Kew Gardens, în sud-vestul Londrei. Dispozitivul floral va fi vizibil din avioanele de linie care decolează de pe aeroportul internaţional Heathrow.

Într-un comunicat dat publicităţii de LOCOG se precizează că testele efectuate la 31 dintre cele 42 de instalaţii olimpice s-au derulat într-un manieră perfect satisfăcătoare.

Tot miercuri, bazinul olimpic va găzdui calificările pentru concursul de înot sincron, la care vor participa 160 de sportive din 34 de ţări, care îşi vor disputa trei locuri în recalificări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite