Uniunea Europeană va co-finanţa Festivalul Olimpic de la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Morariu şi Mihai Covaliu * Foto: Marian Burlacu
Octavian Morariu şi Mihai Covaliu * Foto: Marian Burlacu

Uniunea Europeană a dat un răspuns favorabil demersului întreprins de Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic i Sportiv Roman (COSR), de a obţine fonduri de la UE pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) la Braşov, anul viitor.

În urmă cu câteva zile, Androulla Vassiliou, membru al Comisiei Europene (CE), a anunţat printr-o scrisoare oficială adresată preşedintelui COSR şi preşedintelui Comitetelor Olimpice Europene (EOC) că CE a finalizat procedurile de acordarea unei co-finanţări pentru organizarea FOTE Braşov 2013. Este vorba de  fonduri destinate Comitetului de Organizare al FOTE pentru operaţiuni legate de logistică, transport, voluntari, etc.

Demersurile preşedintelui COSR, care este membru în Comitetul Executiv EOC şi vice-preşedinte al Comisiei EOC pentru relaţia cu UE, pentru obţinerea unui sprijin financiar, au început în noiembrie trecut. Susţinut de Patrick Hickey, preedinte EOC şi al Comisiei EOC pentru relaţia cu UE, Octavian Morariu a înaintat cererea de co-finanţare pentru FOTE Braşov 2013, prin intermediul europarlamentarilor români, direct Parlamentului European.

Comisia de buget a Parlamentului European a aprobat solicitarea, iar CE şi-a definitivat procedurile interne privind această co-finanţare, urmând a comunica în curand suma ce va fi acordată Comitetului de Organizare FOTE Braşov 2013.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite