Carmen Tocală a fost numită la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FR de Baschet, Carmen Tocală, a fost numită de premierul Victor Ponta în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, ea urmând să îi aibă în subordine, ca vicepreşedinţi, pe Victor Lucian Ionescu şi pe Alin Petrache, preşedinte al Federaţiei Române de Rugby.

Tocală, care o înlocuieşte în fruntea ANST pe Doina Melinte, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că este fericită şi onorată de funcţia primită şi că, printre obiectivele ei, se numără organizarea unor competiţii europene şi mondiale în România, în 2013.

"Decizia a apărut în Monitorul Oficial. Sunt onorată şi fericită în acelaşi timp că pot să mă exprim la acest nivel în sportul românesc. Am stabilit câteva puncte de strategie imediată, pe care le-am discutat cu premierul Victor Ponta şi care sunt colaborarea strânsă cu COSR în vederea participării României la JO de la Londra, urmată de stabilirea unei strategii pe termen lung, introducerea în şcoli a câte trei ore de educţie fizică pe săptămână, iar în grădiniţe câte 30 de minute de motricitate şi coordonare pe zi, reforma legislativă şi reconversia profesională a sportivilor. De asemenea, vom purta discuţii cu toate federaţiile sportive, pentru a decide împreună ce competiţii internaţionale pot fi aduse în România în 2013. Imaginea României e importantă şi vom găsi resurse extrabugetare pentru organizarea de Campionate Europene sau chiar Mondiale", a declarat Carmen Tocală, pentru Mediafax.

Ea a mai precizat că nu ştie când va începe activitatea în noua funcţie, aşteptând convocarea din partea premierului, şi că se va autosuspenda de la conducerea FR Baschet, pe o perioadă de şase luni. Forul naţional de baschet va fi condus în această perioadă de vicepreşedintele Dan Berceanu, care va fi împuternicit în acest sens.

Doina Melinte a condus ANST din luna martie 2010.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite