VIDEO Top 10 cei mai răi băieţi din lumea snookerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alex 'Uraganul' Higgins a fost primul baiat rău din istoria snookerului. Dar în fiecare an a mai mai apărut câte unul care a forţat limitele la extremă. Uitaţi aici un Top10 al celor mai „răi" băieţi ai snooker.

Locul 10: Tony Knowles

Lancastrian Knowles a rămas în istoria snookerului, nu datorită performanţelor sale ci datorită poveştilor picante din viaţa sa sexuală pe care le-a istorisit unui tabloid în 1983. După acest scandal englezul a fost amendat cu 10.000 de lire sterline pentru defăimarea sportului din Marea Britaniei.

Locul 9: Silvino Francisco

Campionul Openului britanic din 1985 a fost suspect de blat în 1989, dar acuzaţiile au fost retrase. Un an mai târziu acesta a fost arestat pentru trafic de marijuana.

Locul 8: Peter Francisco

Nepotul lui Silviano a fost şi el implicat într-un scandal unde este suspect ca ar fi arănjat nişte meciuri. În 1985 oficialii au dovedit ca Peter a pierdut un meci intenţionat în faţa lui Jimmy White şi a fost banat din competiţii.

Locul 7: Jimmy White

În 2005 Jimmy White a reuşit să supere autoritaţile engleze când a anunţat că va concura sub numele de Jimmy Brown şi va purta în competiţii numai haine maro, fapt care nu este acceptat în acest sport. Până la urmă acesta a continuat să concureze sub numele de Jimmy White.

Locul 6: Kirk Stevens

Kirk Stevens a fost playboy-ul snookerului. Până la urmă acesta a picat din cauza celebritaţii şi a vieţii dezordonate pe partea greşită a baricadei. În 1985 a fost acuzat de Silvino Francisco că ar fi fost drogat în timpul finale Openului Britanic din acelaşi an. În urma acestui scandal acesta a părăsit Marea Britanie şi a plecat în Canada unde s-a stabilit permanent unde în acest moment se ocupă de amenajat grădini.

Locul 5: Bill Wurbeniuk

"Bill a fost un mare beţiv dar şi un mare jucător în acelaşi timp. Numai el putea să joace în stare de ebrietate şi să câştige meciuri", spunea Jimmy White într-un omagiu adus acestuia în 2003 când a murit. Legenda spune că Bill consuma cantitaţi impresionante de alcool înainte de fiecare meci pentru a-şi opri mâinile de tremurat. În ciuda acestui obicei aparent prost Wurbeniuk a fost un jucător de top. Înainte de ultima sa partidă înainte să se retragă, Bill a declarat " Am băut 24 de halbe de bere şi 16 pahare de votcă şi încă nu sunt beat"

Locul 4: Ronnie O'Sullivan

Ronnie nu a reuşit niciodată să stea departea de scandaluri. În 1996 a fost pronunţată o sentinţă împrotriva lui primind 2 ani cu suspendare şi o amendă de 20.000 de lire sterline după ce a agresat un oficial de la campionatele mondiale. În 1998 englezului i-a fost retras titlul de la Mastersului Irlandez după ce a fost depistat pozitiv la un control cu marijuana. Mai recent Ronnie a fost amendat după ce a început să injure în timpul unei conferinţe de presă de la Openul Chinei.

Locul 3: Cliff Thorburn

Canadianul a fost primul jucător de snooker care a izbutit un break maxim de 147 de puncte la un Campionat Mondial. În 1989 a fost amendat cu 10.000 de lire pentru consum de cocaină. Şapte ani mai tărziu s-a retras.

Locul 2: Quinten Hann

Quinten Hann a fost un alt jucător foarte controversat din punct de vedere al temperamentului său vulcanic. Cunoscut pentru slăbiciunea sa pentru blonde, Quinten a jucat odată în picioarele goale. Hann s-a retras în 2006 după ce a fost acuzat de blat.

Locul 1: Alex Higgins

Şi în fine locul 1.Când vine vorba de comportament violent Alex Higgins este cel mai bun exemplu. Îndrăgostit de femei, băutură şi droguri Alex a bătut un funcţionar public, a abuzat verbal un arbitru şi a amenţat că îl va împuşca pe altul. A jucat ultimul meci în 1997, chiar şi atunci a fost nevoie să fie scos cu forţa din arenă.

Vezi aici comportamentul violent al lui Ronnie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite