VIDEO Asul mondial din snooker, John Higgins, a fost suspendat, fiind bănuit de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul unu mondial din snooker, scoţianul John Higgins, a fost suspendat, duminică, fiind bănuit că a acceptat mită pentru a aranja rezultatele unor meciuri şi nu va mai putea participa la niciun concurs organizat de Asociaţia Mondială Profesionistă de Snooker (WPBSA), informează AFP.

Barry Hearn, preşedintele comitetului director al WPBSA, a anunţat, la BBC, că Higgins este suspendat cu efect imediat pe parcursul anchetei demarate în acest sens. El a adăugat că Higgins ar putea primi o sancţiune "foarte mare" în cazul în care aceste acuzaţii se adeveresc.

Mai citiţi şi:

Etapa calificărilor pentru Campionatul Mondial de Snooker s-a încheiat, urmează tragerea la sorţi / Vezi lista jucătorilor care intră în competiţie

John Higgins câştigă trofeul Openului Galez

Această decizie este urmare a publicării de către News of the World a unui material video în care Higgins şi managerul său acceptă circa 300.000 de euro pentru a pierde partide la patru competiţii prevăzute în acest an. Acest material a fost filmat cu o cameră ascunsă într-un hotel din Kiev.

Managerul lui Higgins, Pat Mooney, a renunţat şi la funcţiile deţinute în cadrul conducerii WPBSA.

Dezvăluirile din News of the World intervin în prima zi a finalei Campionatului Mondial, disputat la Sheffield. Higgins, în vârstă de 34 de ani, a fost eliminat în turul doi de veteranul Steve Davis.

Dialog între Higgins şi Pat Mooney:

Mooney: Faci o singură greşeală...
Higgins: Nici nu trebuie să fie o greşeală...
Reporter: Trebuie să fii sigur. Dacă ne spui că pierzi frameul trei, trebuie să fie aşa.
Higgins: Da, frameul trei îl voi pierde, sigur, da.
Reporter: Ok, şi dacă vei fi pe val cu un break bun? Care e factorul de risc?
Higgins: Nu e nici un risc, se poate rata


Mooney este citat, apoi, în ziar: "Nu aveţi idee ce presiuni au fost la Kiev. Nu le pot comenta. Ne-am temut real pentru siguranţa noastră".

Higgins spune că sigur poate afecta desfăşurarea unui frame. Multe case de pariuri oferă posibilitatea de a paria pe un singur frame în snooker.

În pofida acestor acuzaţii, nu se face nicio precizare în legătură cu vreo altă încercare de corupere a lui Higgins de-a lungul carierei sale.

În vărstă de 34 de ani, John Higgins este numărul unu în snooker-ul mondial, acesta castigand nu mai puţin de 21 de titluri de-a lungul participăriilor sale la toate competiţiile din acest sport.

CARTE DE VIZITĂ

John Higgins

John Higgins

Data naşterii: 18 mai 1975
Locul naşterii: Wishaw, North Lanarkshire, Scoţia
Nickname-uri: "Wizard of Wishaw" şi "The Kid"
Campion mondial în anii: 1998, 2007 şi 2009
Titluri câştigate: 21
Premii în bani câştigate: 4,833,480 de lire sterline

Vezi, mai jos, ce poate face Higgins când are nevoie de victorie:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite