SNOOKER Higgins: Probabil că o să mă mai aflu pe val pentru cel puţin încă doi-trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt câştigător al trofeului Campionatului Mondial de Snooker, John Higgins este convins că se află pe culmile vieţii sale profesionale, mai ales că acesta este al doilea titlu mondial câştigat din 2007 până acum.

Jucătorul, în vârstă de 33 de ani, a obţinut luni seara o victorie spectaculoasă în faţa lui Shaun Murphy cu un scor de 18 la 9 şi astfel a devenit unul dintre puţinii jucători care au reuşit să obţină de trei ori titlul de campion mondial.

În ciuda faptului că este cel mai în vârstă jucător care câştigă această competiţie din 1985 încoace, Higgins simte că mai are multe de arătat în ceea ce priveşte jocul de snooker. "Cred că mă aflu într-o perioadă extrem de favorabilă a vieţii mele", a spus la sfârşitul finalei, Higgins care nu s-a mai atins de alcool de patru luni.

"Sunt convins că mai am multe titluri de câştigat. Poate nu neaparat mondiale, deşi, dacă mă gândesc mai bine, cine ştie. Oricum, trebuie să câştig cât mai multe competiţii. Probabil că o să mă mai aflu pe val pentru cel puţin încă doi-trei ani", a mai spus Higgins.

"Să trec de jucători ca Mark Selby, Jamie Cope şi Mark Allen a fost o mare realizare pentru mine. Aceştia sunt unii dintre cei mai buni jucători din lume. Aceste victorii mi-au dat o încredere foarte mare în forţele proprii. Astfel că, atunci când am ajuns la aceeaşi masă cu Shaun, am ştiut că am mari şanse de victorie", a adăugat Higgins privind cu mândrie noua cupă câştigată.

De asemenea, John nu a uitat să amintească de rolul important pe care soţia sa Denise l-a jucat în acestă victorie. "Ea este cea care mă susţine cel mai mult. De multe ori pot deveni depresiv, pot să ajung să mă gândesc că nu voi mai câştiga nimic niciodată. Ei bine, în acel moment este timpul ca soţia să intre în scenă. Ea mereu a ştiut cum să mă încurajeze. Mi-a amintit în momentele grele că întotdeauna îi voi avea alături, pe ea şi pe cei trei copii, Pierce, Oliver şi Claudia", a mai spus câştigătorul finalei campionatului de snooker.

John Higgins câştigă campionatul - VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite