VIDEO Neil Robertson este noul campion mondial al snookerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neil Robertson l-a învins aseară pe scoţianul Graeme Dott cu 18-13 ridicând astfel cupa celei mai importante competiţii ale snookerului.

Australianul este primul jucator din afara Marii Britanii şi Irlandei care reuşeşte să caştige Campionatul Mondial, dupa Cliff Thorburn in 1980.

Cu toate că meciul celor doi a început în favoarea lui Dott, scoţianul conducând în prima sesiune cu 5-3, Neil Robertson şi-a revenit pe parcurs iar până la debutul sesiunii finale jucate marţi noapte, australianul a obţinut un scor de 12-10 în favoarea sa.

Fanii snookerului s-au vazut nevoiţi aseară să aştepte până la 3.00 dimineaţa pentru a vedea cine va ieşi câştigător. Ambii jucători au fost lenţi în mişcări punând mult accent pe tactică încercând parcă să scoată şi mai mult în evidenţă ceea ce se spune despre snooker, şi anume că acest sport este de fapt un joc de şah cu bile.

"Nu imi vine să cred. În optimile de finală am fost condus cu 11-5 de Gould şi apoi cu 15-9 în semifinala cu Ali Carter, pentru ca apoi să ajung în finală şi să câştig", a declarat australianul care a încasat un cec de 300.000 de euro pentru victorie.

"Am pierdut în faţa unui jucător mult mai bun, nu ştiu cum am reuşit să iau cele 13 frameuri. Am reuşit însă un joc satisfăcător şi o finală, ceea ce ma face să cred că voi putea mai mult la anul", a spus, la rândul său, Dott.

Urmăriţi aici ceremonia de premiere

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite