România, în finala Campionatului Mondial de scrimă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CM de scrimă:Ana Maria Brânză, în careul de aşi * Foto: Reuters
CM de scrimă:Ana Maria Brânză, în careul de aşi * Foto: Reuters

Echipa feminină de spadă a României s-a calificat în finală la Campionatele Mondiale de scrimă de la Catania, după ce a învins în semifinale Germania, cu scorul de 24-23. Finala are loc în această seară.

Formaţia noastră, alcătuită din Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Loredana Dinu s-a impus după un meci dramatic în faţa unor rivale tradiţionale, scrimerele din Germania fiind recunoscute pentru forţa lor.

În sferturile de finală, româncele au trecut de echipa Poloniei, formată din Malgorzata Bereza, Magdalena Piekarska, Ewa Nelip şi Malgorzata Stroka.

Echipa României, care este campioană mondială en-titre, va întâlni în finală câştigătoarea semifinalei Italia - China, care se dispută în acest moment. Oricare dintre cele două adversare va fi dificilă pentru echipa noastră. Italia e gazda competiţiei, iar chinezoaicele au ascendentul moral al celor două victorii din semifinalele probei de simplu, în care reprezentantele lor le-au învins pe Ana Maria Brânza, respectiv pe Anca Măroiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite