Valentina Vezzali a cucerit titlul cu numărul 12 la CM de scrimă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Vezzali
Valentina Vezzali

În vârstă de 36 de ani, Valentina Vezzali a câştigat un nou titlu mondial. De data aceasta cu echipa Italiei. Este a 50-a medalii obţinută de legendara scrimeră peninsulară la JO, CM, CE, Universiadă şi Jocurile Mediteraneene.

Echipa feminină de floretă a Italiei a cucerit un nou titlu mondial, învingând cu 45-37 Polonia, în finală. Victoria era previzibilă, în proba de simplu peninsularele ocupând podiumul prin Elisa Di Francisca, Arianna Errigo şi Valentina Vezzali. Interesant este însă că Italia a început ezitant meciul, fiind condusă (3-10) de Polonia după primele două schimburi.

Pentru Vezzali aceasta este medalia cu numărul 12 pe care a obţinut-o la Mondiale, la acestea adăugându-se cele cinci de la Jocurile Olimpice şi nouă de la Europene. Dacă luăm în calcul şi distincţiile câţtigate la Universiadă şi Jocurile Mediteraneene ajungem la un total de 50. O performanţă deosebită pentru prima triplă medaliată cu aur la JO, în probele individuale, şi care are un număr record (11) de victorii în Cupa Mondială.

Campioană la JO de la Atlanta în aceeaşi probă, multiplă medaliată la CM şi CE, Laura Badea a descris-o pe cea care i-a fost, pentru o vreme, adversară, ca pe o persoană "foarte ambiţioasă. Studiază foarte mult adversarele. Este atentă la detalii, fiind extrem de minuţioasă, dar şi perseverentă. Sunt sigură că peste o săptămână va intra din nou în sală, la antrenamente. Nu este o persoană extrem de sociabilă, însă nu m-a refuzat niciodată atunci când am vrut să vorbesc cu ea. Deşi are o fetiţă, sunt convinsă că nu va abandona prea curând competiţia. Cred că-şi doreşte un nou titlu olimpic, la Londra. Secretul ei? Cred că este vorba mai degrabă despre secretul şcolii italiene. Duce o viaţă sportivă şi este sprijinită de un staff numeros. Are antrenorul ei, metodist, nutriţionist, doctor. Îi este mai greu când colegele ei italience îi sunt adversare, fiindcă ele o cunosc cel mai bine, antrenându-se împreună. Stângacele îi mai pun probleme. Şi eu am reuşit să o pun în dificultate, să-i ghicesc schemele", a concluzionat vicepreşedintele FR de Scrimă, care a apreciat medaliile de bronz câştigate de sabreri drept mulţumitoare în condiţiile în care Rareş Dumitrescu şi Tiberiu Dolniceanu vin după accidentări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite