La şcoala rugby-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte mulţi copii au ales să se legitimeze în acest sezon la diferite cluburi din ţară. Sportul cu balonul oval cucereşte tot mai mult teren în România, fiind practicat atât de băieţi,

Foarte mulţi copii au ales să se legitimeze în acest sezon la diferite cluburi din ţară. Sportul cu balonul oval cucereşte tot mai mult teren în România, fiind practicat atât de băieţi, cât şi de către fete

Federaţia de specialitate a ştiut să-i atragă pe cei mici către performanţă prin diferite concursuri organizate împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Un sport care a fost adus în România la începutul secolului XX a început să prindă din ce în ce mai mult la copii şi la juniori. Considerat de multă lume o luptă barbară pentru minge, în care se îmbrâncesc sau se împing 15 sportivi, rugby-ul este departe de această descriere, total greşită.

De acest lucru îşi dau seama până şi cei mai pesimişti părinţi. "Am crezut că este ceva barbar, însă m-am înşelat. Băiatul meu practică acest sport şi fac orice pentru a-l susţine", ne-a declarat Bogdan Popescu, tatăl unui puşti de la Olimpia.

"Rugby-ul s-a născut în şcoală şi aici este promovat cel mai bine. Una dintre principalele preocupări ale federaţiei a fost implementarea lui în şcoli, pentru a atrage cât mai mulţi elevi", ne-a declarat Florin Matei, director naţional de dezvoltare în cadrul forului de specialitate din România.

Selecţie prin rugby tag

Cei mai mici elevi pot învăţa tainele sportului cu balonul oval prin rugby tag, un sport care prinde din ce în ce mai mult printre copii. "Este un rugby comercial, simplu, în care nu există contact. Se poartă două eşarfe în jurul şoldului, iar când una dintre acestea ţi-a fost smulsă, trebuie să pasezi", a completat Florin Matei.

Un lucru îmbucurător este că niciun copil care vine să se înscrie la un club nu plăteşte taxă. Federaţia a reuşit să asigure condiţii excelente de pregătire pentru ca cei mici să beneficieze de tot echipamentul necesar, fără a fi nevoie de ajutorul părinţilor sau de cotizaţii lunare sau anuale suplimentare. Vârsta ideală pentru a începe performanţa este opt sau zece ani.

Parteneriat cu Ministerul Educaţiei

Federaţia Română de Rugby a încheiat un parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru dezvoltarea acestei discipline la nivel naţional. "Avem Olimpiada Sportului Şcolar la rugby în şapte, o competiţie care are foarte mulţi adepţi. Vrem ca baza piramidei să crească încă de la grădiniţă,pentru a creşte valoarea sportului cu balonul oval în România", a încheiat Florin Matei.

"Am avut echipe de fete care au jucat de la egal la egal cu băieţii în campionatul de rugby tag,o disciplină care prinde din ce în ce mai mult la copii
FLORIN MATEI,
director naţional
de dezvoltare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite