Federaţia de schi din Finlanda e bănuită de dopaj organizat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schiul din Finlanda este prins într-un mare scandal de dopaj
Schiul din Finlanda este prins într-un mare scandal de dopaj

Justiţia din Finlanda i-a inculpat ieri pe un fost director al Federaţiei de Schi din Finlanda (FSA), doi foşti antrenori ai echipei naţionale şi un dublu medaliat olimpic de fond, în cadrul unei afaceri de dopaj care a avut loc în anii

În 1999, Agenţia de Presă din Finlanda a fost condamnată pentru defăimarea fondistului Jari Rasanen despre care a spus că a folosit hormoni de creştere - FSA a fost arătată cu degetul, ziariştii considerând că aceasta a furnizat respectivele substanţe dopante. Rasanen este printre cei învinuiţi acum, alături de Jari Piirainen, fost director al FSA, precum şi de ex-antrenorii Pekka Vähäsöyrinki şi Antti Leppävuori.

Scandalul a reizbucnit în 2008, când fostul antrenor Kari-Pekka Kyro a declarat la postul de televiziune Channel 4 că dopajul a fost o practică foarte răspândită şi sistematică în schiul din respectiva ţară nordică. "Cred că utilizarea diferitelor mijloace de a trişa a fost discutată la echipele naţionale", a declarat ieri fosta schioare Erja Kuivalainen.

În vârstă de 44 de ani, Rasanen a câştigat medalia de bronz la JO de la Albertville 1992 şi de la Lillehammer 1994. El a fost vicecampion mondial în 1989, 1995 şi 1997.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite