Săptămâna mondială de orientare pe schiuri se va desfăşura în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii trebuie să dea dovadă de multă iscusinţă pentru a ajunge rapid la finiş
Participanţii trebuie să dea dovadă de multă iscusinţă pentru a ajunge rapid la finiş

În perioada 8 - 15 februarie 2010, Federaţia Română de Orientare, în colaborare cu Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Consiliul Judeţean Harghita şi Clubul Sportiv Karpat Tour Orienteering Club va organiza Cupa Mondială, Campionatul European de Seniori, Campionatul European de Juniori, Campionatul Mondial de Tineret şi Campionatul Mondial de Veterani, la disciplina sportivă orientare - schi.

Orientarea pe schiuri este o disciplină recunoscută de Comitetul Internaţional Olimpic şi monitorizată pentru a fi introdusă în programul Jocurilor Olimpice de iarnă.

Competiţiile vor avea loc în împrejurimile oraşului Miercurea Ciuc.

Întrecerile de orientare se organizează la 4 discipline sportive: orientare în alergare, orientare montain bike, orientare pentru persoane cu handicap şi orientare - schi.

La orientarea pe schiuri, sportivii se deplasează cu ajutorul schiurilor de fond, pe urme amenajate, de diferite dimensiuni şi marcate corespunzator pe harta de concurs. Pentru orientare, ei au la dispoziţie busola şi harta, pe care este desenat traseul de concurs.

Traseul pe teren este materializat prin posturi de control, pe unde trebuie să treacă în mod obligatoriu toţi concurentii.

Între posturile de control, sportivii îşi aleg traseul folosindu-se de reţeaua de urme. Clasamentul se face în funcţie de timpul realizat pe traseu şi trecerea prin toate posturile de control.

Este prima dată în istoria acestui sport (practicat în România din anul 1947) când ţara noastră găzduieşte toate competiţiile de nivel european si mondial la orientare - schi.

La aceste competiţii s-au înscris până în prezent 441 participanţi din 25 de ţări, printre aceştia fiind prezenţi şi cei mai valoroşi sportivi din elita mondială.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite